søndag den 4. september 2022

DM i rally 2022

 

Max og var til DM i rally championklasse i går. 

Dejligt område til Rhodesian Ridgeback Klubbens rallyprøve  

Vi tog afsted lørdag eftermiddag, jeg skulle dømme en prøve for Rhodesian Ridgeback Klubben først.

Max på Odden

Det skulle være en rigtig afslappende tur, så vi tog over Odden-Århus, tjekkede ind på Atlantic, og efter aftensmad til Max og en luftetur fik jeg til Møf, og fik et vidunderligt måltid. 

Ceviche med cremet ricotta, stikkelsbær, grøn salsa og olivenolie 

Grillede courgetter med tørret oliven, ansjoser, bønner og bagt hvidløg 

Oksetatar med vores egens berberé, røget mayonnaise, saltet citron og chips

Jeg var der for femte gang, blev genkendt 😊, nød tre fantastiske retter og som altid bad jeg om at de valgte passede vine til. Jeg elsker at sidde og se køkkenet i fuld aktivitet, få en udsøgt og kyndig betjening og bare føle mig i centrum. Det er virkelig Michelin-niveau, og jeg kommer igen så snart jeg er på de kanter igen. Courgetteretten var ekstraordinær!!!

Nathan Coley: The Same For Everyone, ved Filmbyen

Aftenturen med Max gik forbi bl.a. Filmbyen.

Jeg havde for flere dage siden skrevet kriterierne for DM, her kommer uddrag:

”Søndagen i Skurup og den forstærkning det har givet at tale om den og skrive om den har været helt vanvittig. Jeg havde ikke troet jeg kunne få sådan et mentalt løft af to prøver med Otto, der hvor vi er nu, og jeg flyver mentalt. Den følelse passer jeg godt på og tager med til Max når vi skal træne og i weekenden.


Jeg skal generelt ikke tænke på prøven. Det gør jeg jo normalt ikke, men jeg skal ikke begynde på det op til DM. Jeg skal minde mig selv om at det er træning, det er som at gå ind på banen hos Johanna, Karina eller dig, det eneste jeg skal ”bevise” er, at jeg er der 100 % for Max, at jeg ikke ét øjeblik glemmer, at det er ham og mig som par, der er til DM, og det er for min skyld, så jeg skylder ham at han det så trygt som overhovedet muligt. Det indebærer at vi gør som vi plejer, ikke snakker når jeg rundt med ham.

Vi skal være klar lige efter banegennemgang, måske gå en runde om hele arealet med banerne. Når nr. 4 går ind, går vi hen til ringen, frem og tilbage i line, godbidder for fokus. Når ekvipage 4 går ud linen af, gå lidt frem og tilbage, når vi får ok setup, bakke, plads, beløn, slalom, slalom beløn (kun én gang ved højre start), så hen til startskilt, hånd op og i gang. Roligt tempo, husk rosen, masser af den. Husk ved fejl (især mine egne 😉) ros, og sømløs ommer, hvis det giver mening. Belønning lige uden for kantbånd, gerne med legetøj efter at han er koblet, hvis det ikke forstyrrer den næste. Sig tak for feedback og smil uanset hvad, gå hen et sted hvor der er plads og leg rigtigt med Max! Det kunne være vores sidste prøve …”

Jeg kan roligt skrive, at jeg gjorde præcis som beskrevet, og Max og jeg gik den fedeste prøve. Tusind tak til Liv for videoen! 

Indgangen var lige i øjet, der var et eller andet trak uden for øvelse 1 (venstre spiral), så jeg måtte lave den om – sømløst, hvis jeg selv skal sige det 😉 – derfra fint til øvelse 6 sit, 180 grader sit, hvor jeg fik Max for lang væk på højre side og måtte lave den om, og så var der øvelse 10, tre skridt til venstre, hvor det heller ikke i ommeren lykkedes. Resten af banen, skilt 11-18, var det bedste vi nogensinde har gået. Jeg havde sådan en skøn følelse, og den følelse bevarede jeg – og den har jeg stadig.

Nå nej, der var en enkelt ting jeg fraveg, jeg ønskede ikke feedback og løb over på parkeringspladsen og legede med Max!

Dommerens favorit og erindringsroset (foto: Amanda)

Der måtte det godt stoppe, og det DM var hjemme. Præmieoverrækkelsen var ikke den store bonus, og dog … vi blev samlet nr. 19 med 54 point, så der er røget 27 point mere end de 19 jeg noterede ovenfor. 

De 10 point havde Liv nævnt for mig: Max lavede den flotteste sideskift mellem mine ben,  jeg kiggede op efter næste skilt, og Max benyttede anledningen til at lave en hurtig spin, som jeg ikke havde en fornemmelse af, som i overhovedet ikke 😊 Den udløste til gengæld en særlig bonus i form af dommerens favorit fra Helle Gadeberg, en meget flot roset, med begrundelsen, at hun aldrig havde set den øvelse før og den blev udført perfekt!!

Jeg kunne da godt have ønsket mig en lidt bedre placering end nr. 19, men jeg véd det er helt i modstrid med det, jeg har skrevet i mine kriterier, så det tør jeg næsten ikke nævne. 

DM 2022 var et superflot arrangement, som Majbrit og en mindre hær af hjælpere fortjener kæmpestor anerkendelse for. Tusind tak til jer alle.

Max på stranden

Max og jeg kørte til Ballehage Strand, hvor han fik mulighed for at løbe løs ved stranden, han synes der havde været for lidt fokus på ham i løbet af dagen, og det havde han bestemt ret i.

Nu går turen hjemad efter en skøn weekend.

Ingen kommentarer: