onsdag den 31. august 2022

Max klar til DM i rally 2022

© Hundefoto.nu


På søndag skal Max deltage i sit syvende DM i rally og for femte gang med mig som fører – Mathilde har været til DM med ham to gange i juniorklasse. 

2022 har i den grad været Max’ og mit år. Jeg er blevet den allerbedste fører for ham, og han har kvitteret ved at være min perfekte ledsager til en masse rallyprøver. 

Forberedelsen til DM har været nem. Jeg har en plan for forløbet frem til NM 2022 i november, og DM er ”bare” en af prøverne på vejen. Men så alligevel noget specielt. 

DM ER noget særligt, og jeg har i denne uge forberedt mig på prøven eller forhåbentlig prøverne på søndag. 

I går med træning hos Johanna. En lang, kringlet bane, og en fejlsituation, som jeg gik i panik over, fuldstændig ude af trit med det jeg har trænet. Bakke væk fra fører, Max stoppede ikke foran mig (jeg glemte stå/bliv-kommandoen), så den måtte laves om. I ommeren bakkede han flot, men i opsamlingen drejede han forkert (minus 13) og jeg havde det ikke ret godt. Jeg gik et par skilte til, Johanna stoppede mig, bad mig delete de sidste 5 øvelser og gå i gang igen. Straks gik det meget bedre. En enkelt ommer, igen fordi jeg glemte en kommando, og ellers en superflot bane 

Læringen var enkel. 1) Træerne vokser ikke ind i himlen. 2) Det var bedre i går end på søndag. 

© Hundefoto.nu


I dag trænede vi hos Karina, og Otto kom ikke med. Det var grillvejr, Kirsten synes det var oplagt til årets måske sidste udendørs middag, derfor trænede jeg kun med Max, og kom tidligt hjem. Det var intensiv forstyrrelsestræning, Max gik naturligvis enormt fokuseret, der skulle virkelig noget til at få hans fokus fra mig – og han vendte hver gang hurtigt tilbage. 

Vi arbejde lidt med en stribe forskellige øvelser, og ærligt talt – så føler jeg mig helt klar til DM. 

Jeg skrev i går min kriterier for DM ned, inkl. en meget detaljeret tidsplan, fordi den giver mig ro. Kriterierne er blevet afstemt og de føles rigtigt. Jeg har helt sikkert aldrig været så forberedt til en prøve som til prøven på søndag. 

Det føles fantastisk.

Ingen kommentarer: