fredag den 9. september 2022

Træning mod NM – planer og prioritering

© Hundefoto.nu


Siden Max og jeg blev udtaget til landsholdet til NM 2022 i rally har træningen været rettet mod NM.
DM var en del af træningen, og vores prøve i søndags har jeg skrevet om.

Den har ikke affødt ændringer i den planlagte træning mod NM om 78 dage.

Planen er fortsat:
  • Fokus på specifikke momenter, hvor jeg rapporterer ugentlig status til Liv, som er min uvurderlige sparringspartner, coach og inspirator i hele forløbet
  • Træning med forstyrrelser – hvor jeg skal blive meget mere specifik (og bliver det)
  • Bevidst træning med længere forløb – tirsdagens træning hos Johanna på en 30-skiltes kringlet bane afslørede tydelig frustration hos Max til sidst – selvom han blev belønnet undervejs. Max og jeg skal vænne os til formentlig relativt lange NM-baner. Det kunne godt være at lave 5 øvelser før vi går ind, og 5 efter, eller en kombination.
Flere af punkterne kommer naturligt med, når vi træner hos Johanna og Karina, og det fortsætter jeg naturligvis med.

© Hundefoto.nu


Så har jeg en del konkurrencer i kalenderen som træning, der er 6 konkurrencedage i kalenderen med i alt 12 prøver: 7 championklasse, 4 mästerklass og 1 nordisk klasse:
  • 10.9 en championklasse hos Sydkystens Hundeskole, Solrød
  • 11.9 to mästerklass i Helsingborg Brukshundklubb
  • 1.10 to championklasse og en nordisk klasse i DKK, Ringsted
  • 16.10 to championklasse på Samsø
  • 29.10 to mästerklass i Trelleborgs Brukshundklubb
  • 19.11 to championklasse i Sydkystens Hundeskole, Ringsted
For hver enkelt prøve (og træning) bliver kriterierne omhyggeligt beskrevet, og alt med det formål, at vi kan være bedst muligt forberedt til NM.

Rejsen til Finland og dagene i Finland er planlagt til det niveau det er muligt nu. Der er forskelligt før afrejse herunder ormekur og skift til vinterdæk. Selve rejsen, herunder maden på færgen. Muligheder for at spise godt i Turku. Træning torsdag i hallen. Holdtræning fredag 11-13, dyrlægetjek osv.

Det giver mig ro, at der er styr på planerne, ret detaljeret, og så kan jeg sagtens navigere, hvis der sker ændringer.

Hvad med Max efter NM?

Jeg har været inde på det før, og faktisk har jeg i går besluttet en vigtig ændring: Jeg vil ikke forsøge at kvalificere mig til DM 2023 med hverken Max eller Otto. Med mine planer i øvrigt får jeg simpelthen ikke mulighed for at gå til mere end to (2) DM-kvalifikationsprøver, og jeg har derfor mentalt indrettet mig på, at jeg gerne vil til DM som dommer. 

Landsholdet 2023 og Årets Hund 2023 går jeg efter 😊 Jeg vil deltage i kvalifikationsprøverne til landsholdet, og formatet for Årets Hund 2023 passer mig rigtigt godt.

* * *

Hvordan føles det ovenstående, føles det rigtigt?

Ja, det gør det!

HVIS det var mit mål at komme til DM 2023, kunne vi sikkert gøre det, men det betyder lige nu ikke ret meget for mig, så derfor er det ikke et mål.

At dømme DM 2023, tæt på 10-årsdagen for min debut som dommer, føles meget bedre, så det vil jeg rigtigt gerne.

Landsholdet 2023 er det realistisk? Jeg aner det ikke. Der er formentlig – og forhåbentlig – mange flere deltagere end i år, men hvis Max og jeg begge holder os fitte, så kan vi naturligvis kvalificere os.

Årets Hund 2023. Det er et spørgsmål om stabilitet over året, det skal vi nok klare.

Skal Max i seniorklasse? Det er der flere der har spurgt om. Svaret er ja, når Max fortæller mig, at han synes det er svært at sitte og dække, og han i øvrigt ikke fejler noget. Jeg mærker meget efter på mig selv, for jeg har træghed i leddene og aldersrelaterede symptomer … jeg arbejder med det.

Med Max kan jeg ikke afgøre det, men jeg kan love for, at tvivlen selvfølgelig vil komme ham til gode – jeg vil ALDRIG glemme, at jeg træner og konkurrerer for min egen skyld.

Max har givet mig alt, og jeg skylder ham alt 💓

Ingen kommentarer: