onsdag den 18. januar 2017

Lille Bjørn er stjernen


Rallytræningen i går aftes hos Johanna var en blandet fornøjelse.

Oplægget var naturligvis godt, og noget så usædvanligt som en fuld rallybane, med skilte. Banen var Johannas finalebane fra DM i rally 2016, som Max og jeg jo har prøvet én gang før.

Til selvtræning var to mindre baner med begynderskilte, perfekte til at træne højrehandling, og den ene med de begynderskilte, som kan foregå i løb/langsom gang fra øvet klasse og opefter.


Under banegennemgang sad Lille Bjørn i bur, han er helt stille, i modsætning til Max.

Jeg varmede Lille Bjørn op på de mindre baner, arbejdede med dobbeltspring-ro, fremsending til kegle, bakke på højre side og bakke væk fra. Det går fremad, som det skal. Vi holdt nogle få, korte pauser undervejs, resten af tiden ville Lille Bjørn rigtigt gerne arbejde.

Det er tydeligt at Lille Bjørn er superivrig og meget på dupperne på højre side. Det går lidt ud over præcisionen, der kommer lidt hoppen og lidt bjæfferi af bar ivrighed – og det er fantastisk sjovt at opleve.

Banen gik rigtigt godt. Der var en enkelt øvelse vi mistede (bakke 1, bakke 2 skridt på højre side), der var 1-2 ommere pga. for hurtige håndtegn fra føreren, og lidt småtteri. Sideskift foran og bagved, fremsending til felt og kegle, snuer rundt og rundt om fører, springvand – han var bare totalt sej.

Så konklusionen er: Vi er godt på vej i championklasse. Mere sikkerhed på højre side. Nogle fokusøvelser, der skal trænes. Og prøvetaktisk – stole mere på Lille Bjørn, han er skarp.

På andet hold var det Max’ tur. Han var i snus fra start, og jeg prøvede virkelig at holde kontakt, og alligevel smuttede han to gange under opvarmningen = de andres banegennemgang, som jeg jo ikke deltog i.

Underlaget er uendelig tiltrækkende, der er et par af de andre hunde han er tiltrukket, et par han ikke har det specielt godt med, så øvelser med afstand var lidt svære (fremsendinger og dobbeltspring).

Jeg arbejdede i stedet med forskellige af de ”nye” HTM-positioner, og springkombinationen mellem benene. Et godt valg, halen kørte igen, og jeg varierede godt mellem positionerne.

Vi skulle gå banen som sidste ekvipage, jeg varmede op som en rigtig prøve, og vi startede fornuftigt om end lidt dæmpet (han kan ikke lide de bagerste hjørner af hallen). 4 skilt var fremsending til kegle, og det ville han ikke; måske en kombination af at den stod op ad væggen og der var en hund et stykke bagved keglen. Lidt pænt, men også noget snus/dæmpning. Fremsending til felt blev en gentagelse af søndagens fremsending, han ville knapt luske derud og bestemt ikke dække. Så kom en pæn afslutning.

Det var lidt ufedt at sluttede aftenen på den måde, men jeg fik naturligvis noget god og opmuntrende feedback fra Johanna.

Jeg har brugt lidt tid i dag på at fundere over forskellene mellem Lille Bjørn og Max – der er mange, og det er to meget forskellige hunde at træne med og konkurrere med. Så hvis jeg tænker rigtigt positivt, så lærer jeg rigtigt meget af at træne to hunde, der er så vidt forskellige..

Ingen kommentarer: