fredag den 27. januar 2017

Kundeorientering … og om at lytte til advarsler


Sidste søndag skrev jeg i Hvorfor? om bl.a. den overtegnede rallyprøve i Aarslev den 20. maj, som blev genåbnet med en ekstra dommer.

Forløbet blev udløst af, at jeg som deltager blev overrasket, skuffet og irriteret over, at jeg ikke kunne melde en hund til en prøve, der talte til Årets Hund, selv om der var 4 måneder til fristens udløb.

Vi har vendt situationen i DKKs rallyudvalg og det er nemt at beslutte som princip, at selvfølgelig skal alle kunne melde til sådan en prøve, men der er lidt praktik, der skal hænge sammen også. Fx skal der måske bruges flere dommere, flere hjælpere, flere baner, længere tid …

Men vi har gjort, hvad vi kunne for at imødekomme kunderne = deltagere i konkurrencerne – og i dag er det afgjort at årets DKK-prøver får tidligere tilmeldingsfrist, tidligere afslutningsfrist, i princippet ubegrænset tilmelding. Det sidste er vigtigt (det er i princippet, ikke en garanti), for der er nogle bindinger, som vi ikke kan sidde overhørig. Fx i Vejen 11.6, hvor prøverne afholdes i Store Ring, og vi skal være ude senest 13:30. Det giver nogle begrænsninger. Men vi arbejder med det hele, og i sidste ende tror vi nok vi kan gøre de allerfleste tilfredse.

Det er ikke et mål at gøre ALLE glade, det tror jeg i praksis er umuligt, så jeg er tilfreds med en meget høj procentdel af positive :-)

Johanna, som er formand for DKKs Nose Work udvalg, har skabt en masse hype omkring Nose Work, og de seneste dages nedtælling I DKKs Nose Work gruppe på Facebook, resulterede I, at det med spænding imødesete reglement for NW så dagens lys og at farven på resultatbøgerne blev offentliggjort, det sidste med en sjov lille konkurrence, hvor en af dem, der gættede på den rigtige farve på omslaget, vandt en resultatbog (pris 80 kr. inkl. forsendelse).

Det er sgu da sjovt, at en masse er med på den, inkl. mig selv – jeg gættede naturligvis rigtigt (lavendelblå, da lavendel er den første duft), men uden at vinde. Jeg synes det er FEDT at så mange kan engagere sig i en objektivt set fuldstændig latterlig konkurrence, men noget, som bare binder os nørder indenfor den sportsgren endnu tættere sammen.

Der er også annonceret datoer for introduktionsmøder, og jeg har markeret 19. april i min kalender, det er i DKK i Solrød, så bliver det ikke nemmere!

Jeg véd der står et udvalg bag, men det er altså fantastisk hvor stor en forskel det kan gøre, at en ildsjæl som Johanna står i spidsen, og kører en marketingskampagne, som gør en kæmpeforskel.

Jeg glæder mig rigtigt meget til at blive kunde i butik Nose Work i DKK.

Igen i dag havde Max og jeg fået lov til at hjælpe Lonni med at rydde op efter hendes NW-hold i Solrød, området var det ud for rådhuset, biblioteket og det tidligere posthus, og der var sørme mange søg, kursisterne får altså ikke lov at fise den af, på det hold. Der var en stribe markerede områder, med typisk mere end én kilde, masser af forstyrrelser og rigtigt meget for Max at have styr på.

Efter en lidt træg start gik han fint på flere søg og det allersidste, lige under postkassen foran det tidligere posthus, lavede han et fantastisk søg på bagbenene langs muren og sprang hen og markerede med snuden direkte på duften! Yes!!!

Der var helt klart flere af søgene som var (for) svære, så vi klør på med varieret træning, højt og lavt og i alle miljøer.

Det er superfedt at være med, og Lonni giver en hel masse feedback undervejs, så jeg har en hel stribe træningsråd at gå videre med. Hun er altså også indbegrebet af kundeorientering, både som ansat i DKK og som underviser.

Vi sagde farvel på parkeringspladsen og jeg trykkede på bilnøglen og der skete ikke så meget … der skete intet. Lonni kom hen, vi kiggede på den elektroniske nøgle, og hvad gør man så, når den ikke duer? Vi fik den lirket op – ret besværligt – og der var en mekanisk nøgle indeni, og efter lidt roden med den, kom jeg ind i bilen, fik startet den, hjem, tjekke instruktionsbog, åbne nøglen, få batteriet ud, finde ud af, at vi havde ét ekstra, liggende, skifte det ud, og finde ud af, at det vist var en del år gammelt det ”nye” batteri.

Megan og jeg gik op til den lokale tankstation, som havde flere andre typer batterier, men ikke det, men henviste til Meny eller SuperBrugsen i centret (kundeorientering!).

Hvis det havde været Max, jeg havde med, var vi gået derop, men nu var det Megan, så vi gik hjem, tog reservenøglen til bilen, og kørte op og fik for 21,95 købt to nye batterier. Hjem og skifte batterier i begge nøgler, og voila: to nøgler, som skulle være klar til lang, god drift.

Burde jeg have set det med strømsvigtet komme? Ja, advarselslampen foroven har lyst hver gang jeg startede bilen gennem lang tid.
Havde jeg gjort noget ved det? Nej.
Hvorfor gjorde jeg det først nu? Fordi det blev et reelt problem!
Var jeg heldig at det skete i Solrød, i gåafstand hjemmefra? Ja! Jeg kunne let udtænke en del meget værre scenarier.

Men med meget forsinkelse har jeg lyttet til advarslen, og løst problemet.

Jeg vil undlade at skrive noget om Kirstens synspunkter, hun kan ikke huske, hvornår hun først oplevede den alarm, men det er MEGET længe siden, og ja, jeg skal nok lytte til den og andre advarsler med det samme næste gang.

Så det kunne være en passende note inden de kommende gange hundetræning

Apropos hundetræning: som nævnt i går står mandagen på nørdet FVF/HTM hos Anja, og i dag kom så spørgsmålet: Hvad vil I bruge jeres 10 minutter individuelt til?

Jeg svarede med det samme: ”Individuel tid: Jeg arbejder med ny musik til et kommende htm-nummer og vil gerne spille starten og have ideer til hvordan Max og jeg laver den helt rigtige start: Startposition, koreografi af de første 10-15 sekunder, ...”.

Ja, jeg véd 10 minutter er ingen tid til det, men alligevel en slags start?!

Anja skrev lidt senere i gruppen: ”Det er jeres kursus!!!! Når jeg læser jeres ønsker.... kunne det tyde på, at I kunne have brug for at vi forlænger den individuelle tid? … Flertallet bestemmer... jeg ønsker blot at I går klogere hjem ”

Jeg tror vi fik 20 minutter individuel tid hver :-) = Total kundeorientering.

Ingen kommentarer: