tirsdag den 24. januar 2017

Nose Work for øvede

Max (foto: Grafiko.dk)

I aftes startede jeg på Nose Work øvet hold hos Johanna med Max. Superhyggeligt hold, hvor bl.a. Charlotte, Connie og Lonni er med, så vi kan holde bestyrelsesmøder i Sydkystens Hundeskole i forbindelse med træningen :-)

Max (og Lille Bjørn) har ikke gået på hold, men er selvtrænet på basis af det hold, jeg går på hos Tina, og ideer fra Nosework – allt du behöver veta. Så jeg var da lidt spændt på, hvordan han passede ind på holdet.

Han er skarp! Big surprise :-)

Jeg ved ikke hvad jeg havde regnet med af undervisningen – udover at den ville være fantastisk! – men den var lige det jeg drømte om: konkurrenceorienteret.

NW er en konkurrencesport, og det, vi har fokus på, er det, der gør at vi kan skille os positivt ud til konkurrencer: Systematiske starter, systematiske søg, mere effektive søg, tydelige markeringer.

Jeg er i gruppe med Charlotte og Dizzy, helt perfekt.

Vi arbejdede med nogle korte søg, hvor kilden var cirka 1 meter fra startpunktet, for at have fokus på at hunden er på fra starten, færten kan sidde lige på den anden side af startlinjen, og vi vil ikke have en hund, der bare styrter ind og begynder at søge et tilfældigt sted.

Vi arbejdede med start(ritualer), jeg gjorde forskelligt fra gang til gang, men har nu et håndtegn og en verbal kommando.

Vi arbejdede med markering, og jeg begynder nu på (=er blevet overbevist om) at touchmarkering er det rigtige for os. Så klik/beløn for fund, klik for touch, fri og beløn.

Max arbejder virkelig flot og systematisk, det er ret lækkert at se.

Køretøjssøg, der var en kilde på Johannas bil, og vi arbejdede med systematisk start (1 m fra kilden) og mod uret (så er fører på ydersiden med linen i venstre hånden). Superflot arbejde igen af Max. Da vi derefter gik den modsatte vej rundt trak græsset vildt, men han kom tilbage og lavede flot markering.

Hjemmeopgave: Køretøjssøg, som vi videooptager og selv kommenterer.

Dejlig hold og superarbejde af Max, det bliver så godt med ham og NW.

Ingen kommentarer: