søndag den 29. januar 2017

Skøn rally- og Nose Work-træning


Det var en skøn søndag formiddag, hvor jeg både fik trænet rally med alle hunde og Nose Work med de to, og fik en stribe rigtigt gode træningsoplevelser.

Jeg startede lidt før 8 i Herringløse Agilitycenter med at lufte alle tre hunde og gøre klar til rallytræningen, hvilket var hurtigt klaret:
  • to spring skulle stilles med tre meters afstand og højden justeres
  • en kegle og et felt skulle stilles op
Tunneler stod pænt over det hele, og resten af agility-udstyret var fine forstyrrelser. Det samme var Camilla som trænede med Emma og Findus, og som kunne bruge os som forstyrrelser til ærespladsen.

Alle tre (fem) hunde skal op i rally i hallen 11. februar, så de skulle have en chance for et sammenhængende træningspas hver, så det blev ren timing med 15 minutter til hver i dag.

Lille Bjørn var først på, og ham bliver jeg mere og mere imponeret af. Der var en del snus lige da vi skulle starte, men da vi først kom i gang, var hans fokus flot og vi fik arbejdet med lidt af hvert fra listen over momenter, som kan styrkes på især højre side. Det bliver skarpere og skarpere og fx hans  positioner under gang er næsten lige så flotte som på venstre side. Bakning ved siden af er på vej. Dobbeltspring ro er rykket meget. Bakke væk fra er blevet ret flot. Fremsending til felt og kegle er lækre.

Vi arbejdede med forskellige tunneler, de buede måtte der lidt lokning til i starten og der var en med kraftigt buk (som et L), som han ikke ville igennem. Men summen af det hele er, at det skrider rigtigt godt fremad og det bliver godt at starte i championklasse.

Max har det bestemt ikke godt med underlaget. Hans tænder klaprede, som var der en højløbsk tæve, hans legetøj var ikke interessant, selvom det blev kastet. Mern jeg kan få ham til at arbejde og så bliver det rigtigt pænt, så det er bare hårdt arbejde, søde ord og masser af ros, så går det strygende.

Efter en pause på 1 minut udenfor kunstgræsset efter 5-.6 minutter var han meget mere på, og halen var oppe igen. Øvelserne kan han, det er ”bare” et spørgsmål om motivation.

Megan havde igen en fest – på den gode måde. Der sker underlige ting engang imellem. Der var fx et dobbeltspring med Camillas fristende 8-tal på den anden side, og selvfølgelig fortsatte hun ud til det. Der var en fremsending til kegle, hvor tunnelen trak (se fotoet, tunnelen til venstre). Ja, i princippet burde jeg kunne sende hende sikkert til kegle og stå, felt og stå, dobbeltspring og vende og stå; men nej, det kan jeg ikke, det har altid været med verbalt stopsignal. Så vi må leve med, at vi mister øvelser på den konto ;-)

Efter noget hundesnak med Camilla gik turen videre til Brøndby Havn og Tinas øvet Nose Work hold. Der var en stribe forskellige søg med sjove udfordringer og forstyrrelser.

Megan var godt nok skarp. Hun var på næsten en fuld time, bortset fra en kort pause, hvor Max var ude, og hun søgte og fandt på flot vis. Der var et par søg der drillede (= træningsområder), under en bordplade, under en metalstang, to søg oppe. Jeg synes selv jeg er blevet ret skarp til at læse Megan, hun synes det er sjovt, så vi klør på.

Det er fantastisk at have hende med til to træningsseancer samme formiddag, og ja, hun er træt nu.

Foto: Ulla Agnethe Hansen

Max var lidt ude undervejs og til sidst og han havde også lidt udfordringer med søg lidt oppe, men resten er han skrap til. Specielt blev jeg imponeret af hans søg på en bådtrailer, med lidt tricky gemmesteder, som han klarede med bravur. Engang imellem er jeg i tvivl om han søger (på græs/jord), for hans naturlige adfærd er jo næsen i jorden, men jeg tror faktisk han arbejder seriøst det meste af tiden.

Dejlig træning, gode fremskridt og dejligt trætte hunde :-)

Ingen kommentarer: