torsdag den 26. januar 2017

For 7 år siden …

26. januar 2010 (foto: Kirsten Dünweber)

var det rigtig vinter, som man kan se af ovenstående foto, hvor jeg står med de tre hunde på et sted, som normalt er et godt stykke ude i vandet.

Otto nærmerede sig de 12 år og var pensioneret fra sin udstillingskarriere. Megan var 6½ år, var ved afslutningen af sin LP-karriere, og skulle i løbet af 2010 få sine tre certifikater til DKRLCH-titlen. Lille Bjørn nærmede sig de 3 år og stod foran starten på sin rallykarriere, han fik sin RBM titel i 2010, bestod en øvet klasse … og fik derefter 4 IB’er, men det er anden sag.

Der er sket meget siden da, fx har Megan været til 122 officielle rallyprøver.

Det kan godt sætte tingene lidt i perspektiv, når jeg i dag står med Max på 5½ år, og tror jeg skal nå en masse på kort tid. Han er nået meget længere end de andre i rally på kortere tid og han arbejder seriøst i discipliner, som vi ikke kendte eller ikke fandtes den gang: HTM, FS, NW. Han skal nok nå endnu længere bare jeg lytter til de gode råd, og prioriteret vores træning.

For syv år siden var der sikkert også en mindre farlig fører i bilen. I dag på vej hjem fra arbejde kørte When I’m 64 et par gange på afspilleren, jeg eksperimenterede med koreografien og opdagede pludselig, at jeg slog takten med foden på speederen – det var næsten pinligt …

Men det leder frem til, hvad planerne er for træningen de kommende dage.

Da jeg kom hjem, var det stadig lyst, så vi klarede et par køretøjssøg og et par udendørs søg i haven med alle tre hunde.

I morgen er Max og jeg opryddere efter Lonnis NW-hold et nyt sted i Solrød.

Lørdag morgen er der selvtræning med Anita og Amanda i Ringsted. Jeg har kun Max med og mit fokus er FS (fuldt program med ny koreografi), HTM (fuldt program de første 30 sekunder), HTM (nogle af de nye positioner).

Søndag selvtræning i hallen i Herringløse med alle tre hunde; jeg har booket hallen en time, for at få mulighed for at teste dem alle på underlaget inden prøverne rallyprøverne 11. februar. 10-11 er der NW hold hos Tina med Megan i Brøndby og timen efter træning med de andre på holdet.

Mandag er der anden del af Fri ved fod-/HTM-nørderi-holdet hos Anja, 3 timer med Max, som har lært alt muligt, men ikke er i nærheden af de mål, som jeg satte for flere måneder siden. Og har en fører der blot konstaterer det helt neutralt: Hvis det havde været vigtigt nok, ville jeg have prioriteret det ...

Tirsdag rally med Lille Bjørn og Max hos Johanna.

En skøn blanding af rally, HTM, FS og NW, alle tre hunde er med, fantastisk trænere og mednørder, hvad kan man forlange mere???

Ja, man kan forlange, at en fører, der vil opnå resultater med Max, læser ovenstående igennem og for hver dag noterer, hvad han arbejder med, med Max (for ja, han indgår som eneste hund alle 6 dage): NW, NW, FS og HTM, Rally, HTM, Rally. Og reflekterer over, om det er det, han ønsker. Om det er et udtryk for fokus og prioritering.

Her stopper jeg, for jeg er i gang med en selvcoaching, som jeg lige skal have tænkt igennem.

Ingen kommentarer: