søndag den 9. februar 2020

Kriterier og prioritering



Jeg har kæmpet med min egen adfærd i mange år. Det er først de senere år jeg er blevet opmærksom på det, og det er sket i hundesammenhæng. Takket være mine coachingsessioner hos Anja er jeg blevet helt bevidst om det og har fået værktøjer til at håndtere den uønskede adfærd på en konstruktiv måde.

I går, til prøverne i Sydkystens Hundeskole, var jeg for første gang helt sikker på, at jeg kunne håndtere de situationer, hvor jeg ofte kan reagere negativt, på en konstruktiv og positiv måde. Det lykkedes fuldt ud, og jeg har rost mig selv ret meget, for det var en kæmpesejr.

Det har intet med hundetræning at gøre, men det er blevet synligt i forbindelse med hundetræningen, og hurra for det!

Som en særlig bonus har flere personer, hvis mening betyder meget for mig, også bemærket og kommenteret det, og det er altså dejligt.

Til prøverne i går afprøvede jeg den liste, som jeg skulle udarbejde som hjemmeopgave efter coachingsessionen hos Anja 16. januar (Livsnyder). Det er ikke en liste jeg har delt ret bredt, faktisk er der kun tre personer, der har set den. Jeg levede op til alle kriterierne i går, og det ekstra gode var, at jeg ikke behøvede at tænke på det, det var ubevidst … Så når jeg skriver: mere af det samme! er det ikke bare en talemåde, det er noget konkret baseret på en specifik liste med 5 situationer, hvor jeg har reageret negativt, og skal beskrive hvad jeg vil gøre i stedet for. Samt 12 eksempler på, hvad jeg vil gøre mere af.

Prioritering har jeg skrevet om tit, men med Otto har jeg skrevet et sted, at det er op til ham.

Merete var den første der hørte det, i tirsdags, da vi trænede Nose Work. Otto er ekstraordinært talentfuld i NW, og det vil jeg være et skarn, hvis jeg ikke udnyttede 😊 Derudover ligger rally lige til højrebenet. Det er ikke et fravalg af alt andet, men det betyder at jeg har fokus på at træne NW og rally.


Med Max har jeg konkurreret og opnået titler i LP, Rally, HTM, FS og NW. Jeg vil ikke afvise, at Otto kommer til at dyrke alt muligt andet, men det giver mig mental ro at tænke NW og rally.

Jeg sluttede mit blogindlæg i går: ”100 point fik de, Mathilde og Max er bare de sejeste i verden ❤❤❤ Jeg har ikke helt opfattet det endnu, så jeg stopper her!”

Jeg har tænkt meget over det! Jeg vidste efter de to første øvelser, at det ville blive en fantastisk prøve for Mathilde og Max. Hun var totalt determineret og Max var helt med på den! Der var en kommentar bagefter, om at han slet ikke havde snuset, og svaret var det enkle: Det havde han ikke tid til, så hurtigt Mathilde gik 😊

Jeg lærte bestemt noget, Max har præcis brug for en fører, der ved hvad hun/han vil og giver klare signaler, og så kører det … De fejl, jeg nævnte i går ved mine prøver (2 ommere), var fordi jeg var uskarp i signalafgivelsen …

En helt anden prioritering er mit arbejdsliv versus mit privatliv og i den forbindelse mit hundeliv, herunder det organisatoriske arbejde. Jeg er ikke tilfreds med fordelingen, og det gør jeg nu noget aktivt for at ændre. Bundlinjen er, at jeg vil have mere tid til Kirsten, familien, Max og Otto!

Ingen kommentarer: