tirsdag den 11. februar 2020

Nose Work i Solrød og Rally alle mulige steder

Banegennemgang i let regn
Til aften stod den på den ugentlige Nose Work træning hos Merete, i dag tilbage i Solrød Centret.

Ulempen ved at træningen ligger så tæt på, er at jeg kan blive lidt sløset med tiden, vi ankom 6-7 minutter før holdstart og Otto var på som nr. 1, og det var helt tydeligt, at han skal varmes mere op. Der var slet ikke det fokus på fra start, som der plejer at være, og momentvis var han ret uskarp.

Da vi først kom i gang, gik det meget bedre, og specielt nogle lidt høje søg var virkeligt lækre … de var lige uden for hans rækkevidde, så markeringen var snuden i den rigtige retning og så et lille hop 😊

Så blev det også afsløret for Merete, hvad jeg jo godt vidste, at Otto ikke er så vild med at træde i vandpytter, han kan faktisk lave meget ekvilibristisk fodarbejde, for at undgå det. Det regnede indimellem og der var vandpytter, så det var også en udfordring, når han ikke kunne undgå at træde i vand for at kunne markere 😉

Det ser næsten spøgelsesagtigt ud, men det er bare en banegennemgang
Det med vandet regner (!) vi med vil ændre sig, når badesæsonen starter. Det med opvarmningen er noteret til de kommende træninger. Max kom på inden første hold var slut, og lavede en masse superflotte søg, bl.a. nogle flotte klasse 2-3 søg. Vi fik lov at rykke fra sidst til først på holdet (tak til alle de andre!), og kom derfor på hos Merete først, og lige efter at have taget de fleste af de andre søg.

Dér havde vi nogle udfordringer: En kilde midt på en væg, og han ville kun markere på enderne af de to nærmeste sålbænke, som var et par meter fra kilden. Han blev frustreret og peb. Der var succes med et par kilder, som han kunne komme til. Var det pga. en løbsk tæve (lidt klapren med tænderne først), var han træt, jeg véd det ikke …

Strategien er fortsat, at der er masser af klasse 1 søg og dermed masser af forstærkning i løbet af træningen, og så konstatere, at det søg hos Merete i dag var for svært for ham.

I morgen går turen til Stockholm og heldagsmøde i NKUs Rallyudvalg, som mødes hos SKK. Vi arbejder med opdatering af regler og øvelser, og afventer fortsat med spænding den endelige beslutning om, at der bliver et NM i 2020.

Det bliver i øvrigt et tætpakket rallyprogram de kommende weekender. På lørdag 2. runde af rallyinstruktøruddannelsen, på søndag heldagskursus med Ida Lindgren. Lørdagen efter skal jeg dømme i Zakkai Hundecenter og søndag er der nordisk rallydommeruddannelse hos DKK. Endelig lørdag den 29. februar går turen til Hangar 17, og den første kvalifikationsprøve til Årets Hund 2020.

Ingen kommentarer: