tirsdag den 25. februar 2020

Surrealistisk Nose Work træning

Regn, blæst og en kørende elevator :-)
Til aften stod den på Nose Work træning med både Otto og Max ved Køge Nord St. (Karlsvognen). Det blæste en del, og blæste op i løbet af de 1½ time vi var der, og det begyndte også at regne.

Perfekte muligheder for at opleve hundene under lidt sværere omstændigheder end normalt.

Otto var først på og jeg nåede ikke at tænke på opvarmning før han var i fuld gang med at søge i det første område med fire kilder. Der gik ikke mange sekunder før han lavede den første markering på en stoppestedsstander. Videre og markere ved en bænk. Videre og markere under en cykelkurv. Osv. osv. Han arbejde med topintensitet og lavede den ene flotte markering efter den anden.

Vinden gjorde det meget tydeligt, hvordan han arbejdede sig frem mod kilderne, han er bare så dygtig! Og det går lynende hurtigt.

Vi var nummer to i turnussen hos Merete, og der arbejdede han exceptionelt systematisk og smukt. Fuldt fokus hele tiden, og bortset fra ét højt søg fandt han det hele. Og den overskudsagtige måde han kiggede op, da der kom nogle folk forbi, og så fortsatte arbejdet. Han er sej!

Det blinde søg. Han fandt en kilde, han arbejdede længe ved en anden ved billetautomaten, som jeg aldrig fik godkendt (dårligt førerarbejde), og fortalte at der ikke var mere. Det var korrekt.

Jeg sad nogle minutter i bilen for at få varmen, inden jeg skulle i gang med Max.


Der var ikke så meget pjat. Man kan godt mærke og se, at han er noget mere erfaren end Otto. Der var et par af kilderne, som vi aldrig nåede til, det blev simpelthen for svært med den vind. Men resten var superflot.

Max i strid modvind!
Vi var først i turnussen hos Merete (vi var kun 3 ud af 5), og det var sjovt at sammenligne hans stil med Ottos. De minder meget om hinanden, men der er nuancer, og specielt er Max’ frysemarkering noget nemmere at læse. Jeg missede faktisk en førstemarkering fra Otto, fordi jeg var uopmærksom et øjeblik, og det skal man ikke være med ham.

Jeg kørte hjem med kolde fingre, men meget varm om hjertet, for sikken en gave at have to så dygtige hunde ❤️ ❤️ ❤️

Ingen kommentarer: