fredag den 27. marts 2020

COVID-19, arbejde, rally og privatliv


Min arbejdsplads, Nets, er som så mange andre virksomheder hårdt ramt af COVID-19-situationen. I dag kom den ikke overraskende udmelding, at der ikke kan overføres restferie til næste ferieår, og jeg har dermed 14 feriedage til afvikling inden 1. maj, dvs. indenfor 21 arbejdsdage. De skal nok blive udnyttet godt, bl.a. kommer der nu virkelig struktur på hundenes træning 😉

I dag var middagsturen samme tur som i går ved Karlstrup Kalkgrav, men denne gang var Kirsten med.

Da vi kom hjem, fik hundene et kødben hver.

Efter arbejdstid var der gang i havearbejdet, og det er trættende, ikke mindst for hundene, som ligger og bobler nu. Helt ærligt tror jeg, at de stortrives med verdens gang lige nu ❤️


Til aften fik vi først et glas Aperol, som forret østers og jomfruhummer, og til hovedret oksekød italiana fra Jamie Olivers 5 ingredienser.


Jeg synes vi fortjente noget godt at drikke til maden, og det blev til Hervé Dubois Brut Tradition champagne, og Domaine Pavelot - Savigny-Lès-Beaune Pinot Noir Variation no. 1 2017, begge importeret af Pinochar Wine, og begge skønne vine til meget rimelige priser.

Jeg følger som så mange andre nøje med i COVID-19 og konsekvenserne for Verden, Danmark, mine interesser og mig selv - ikke nødvendigvis i den rækkefølge …

Det er ganske få der ikke bliver påvirket af situationen, de fleste på en ikke positiv måde. Som jeg har nævnt et par gange tidligere, er jeg privilegeret. Vi er ikke syge, svenskerne heller ikke, både Christian og jeg kan arbejde hjemmefra og vi får fortsat vores løn.

Men det tager tid, før verden bliver nogenlunde normal igen, og ingen kan sige noget om, hvor lang tid der vil gå, og hvad det nye normale vil være. For én ting er helt sikkert: Intet bliver helt som det var igen.

Jeg følger naturligvis interesseret med i rallysituationen både i Danmark og i de øvrige nordiske lande. Der sker løbende opdateringer, men jeg mener lige nu, at Norge har forbud mod prøver til 13. april, Danmark til 30. april og Finland og Sverige til 31. maj. I DKKs rallyudvalg har vi forholdt os til DM, Årets Hund og udtagelse til landsholdet og officielt meldt ud for en uge siden på DKKs hjemmeside.

Uanset hvad, vil de nationale mesterskaber mv. blive påvirket af situationen. Jeg kan se, at der har været livlig diskussion i Sverige. SM er flyttet fra juni til oktober, men udtagelsesperioden slutter uændret 29. april, dvs. den er slut nu. I Danmark kan der komme udtagelsesprøver til og med 12. juli, og jeg håber som så mange andre på at der bliver mulighed for flere kvalifikationsprøver, men helt ærligt tror jeg ikke på det.

I praksis kan DM også blive aflyst, men det er helt op til DKK, og det skal jeg ikke gisne om. Som udøver og dommer ville jeg blive skuffet, men det skal give mening i forhold til det Hund i Fokus-arrangement, som DM er en del af.

Otto har fået sin første resultatbog, til rally, og den skulle have været indviet 2. maj, men realistisk tror jeg først det bliver til august. Det positive, der er at sige i den forbindelse, er, at der er masser af tid til at træne 😊

Der skal ikke herske nogen tvivl: Hundetræning, mesterskaber og alt sådan noget, er naturligvis sekundært i forhold til den alvorlige situation, hvor mange mennesker bliver alvorligt syge og dør, og hvor virksomheder og personer lider store økonomiske tab. Men nogle gange er det altså meget nemmere at forhold sig til den nære verden, end til verdens tilstand.

Ingen kommentarer: