søndag den 29. marts 2020

Havesysler

Max og Otto beundrer dagens indkøb fra Thymes Planteskole
Det er svært ikke at følge med i Covid-19-situationen, for den fylder det meste i mange medier, og den fylder meget hos de fleste, vi kender, og hos os selv.

Nogle gange kan det være svært at forholde sig til de mange tal, der bliver offentliggjort. Fx de mange døde, de mange penge, der sættes af, de mange penge, der mistes.

Tingene kommer i perspektiv, når det er nogen man kender, der bliver berørt.

En rigtig god kollega, som har mistet sin svigermor, i et af de lande, hvor Covid-19-situationen er ude af kontrol. Personer, som fra den ene dag til den anden, har mistet alle deres indtægter, og som ikke aner, hvornår de vil kunne fortsætte virksomheden og dermed få indtægter. Nogle af dem kan formentlig få dækket noget af deres indtægtstab, det håber jeg bestemt, andre kan ikke.

Mange virksomheder vil forhåbentlig komme igennem krisen, og genoptage aktiviteterne. Men uden tvivl vil mange ikke kunne klare det. Vi er mange, er jeg sikker på, som modtager henvendelser om store rabatter, gratis levering, forudbetaling af ydelser, gavekort mv., alle mulige tiltag for at sikre omsætning/indtægter fra de truede virksomheder. Det kan forhåbentlig medføre betalinger som kan sikre en eksistens på den anden side af Covid-19.

Kirsten og jeg er blevet fristet af mange af tilbuddene, men alt det, som ikke indebærer levering nu, bliver valgt fra, uanset hvor gerne vi end vil støtte. For risikoen er stor for konkurser, og så er pengene tabt.

På rallyfronten er jeg i den luksussituation som arrangør, at Sydkystens Hundeskole har en god økonomi, og at vi skal udsætte en rallyprøve eller til nød aflyse, er ikke nogen økonomisk katastrofe. Det samme er bestemt ikke tilfældet for mange andre arrangører.

Der er desværre ikke noget at gøre ved det. Der er mange, der ønsker, at der var en fast dato for, hvornår man igen kan holde prøver som normalt, men der er ingen, der kan svare. Jeg kan kun love, at jeg som udøver vil gøre, hvad jeg kan, for at støtte op om arrangementer, når der bliver mulighed for det.

Kirsten og jeg havde sat dagen af til noget af det nære, som vi kan forholde os til: besøg på Thymes Planteskole i Herfølge og køb af forårsblomster og krydderurter. Kombineret med gårsdagens indkøb af krukker i Fakta, var vi klar til en hyggelig eftermiddag i haven. Indimellem var Max, Otto og jeg på en ny rute omkring Karlstrup Kalkgrav, den blå rute, og kom ikke ned til vandet, hvor der var ret mange mennesker. Men på vores tur mødte vi næsten igen, og det er en ren lise at gå der med hundene.

Igen var der mange, der parkerede ulovligt, men der var uddelt en del bøder kunne vi se på vejen tilbage. Vi holder på den officielle parkeringsplads omkring 100 meter fra indgangen på Højagervej, det er da surt med en bøde for at spare den afstand …

Status på havearbejdet: 80 liter jord og 13 krukker var resultatet dette:

Tretten tilplantede krukker
Det er da kun til at blive i godt humør. Hundene har uden tvivl nydt dagen og de er fladet helt ud til aften. Aftensmaden var i den lette kategori: bruschetta og laksemad.

Det er også tid til at gøre status på ugens træningsudfordring fra Tina. Kirsten og jeg savner i den grad vores træningsseancer hos hende, men vi gør os umage for at holde os i gang. Vi er vildt imponerede af Tinas Facebook-træningsforum, hvor hun lægger videoer ud, og opmuntrer os til at holde os i gang.

Kirsten og mit resultat for denne uge ser således ud:

Ugens udfordring fra den fitte coach
Burpees har jeg det ikke så godt med, jeg bliver svimmel når jeg skal hurtigt op. Tina har lært mig, at der er en medicinsk betegnelse for det: ortostatisk hypotension (lavt blodtryk i stående stilling) og jeg laver noget andet i stedet 😉

Jeg kan mærke at flere timers havearbejde i går og i dag bestemt også har været god træning af en masse muskler!

I morgen er det arbejdsdag, og jeg planlægger,hvordan de 7 arbejdsdage frem til 1. maj skal placeres.

Ingen kommentarer: