torsdag den 5. marts 2020

Nordisk rallytræning


I dag startede Gitte Freytags hold i nordisk rally hos Dansk Hundeskole Roskilde. Et hold med 7 tilmeldte, hvoraf de 3 havde meldt afbud i dag, så det var ren luksus.

Gitte kom med fin introduktion, herunder gennemgang af dagens fokus øvelser (sidestep og bakke foran), inden banegennemgang af dagens bane, som var en let ombygget udgave af min bane fra NM 2019 😊 Efter banegennemgangen varmede vi op, gik banen med feedback, og sluttede med lidt fællestræning og hjemmeopgave: basislydighed på plads i form af følge på højre og venstre side især bakning i små firkanter på begge sider, så hundens bagpart trænes.

Det var rigtig fed træning, meget direkte feedback (tak for det!) og fokus på detaljer, som nordisk rally i høj grad handler om. Min baggrund for at tilmelde mig er, at jeg vil træne nordisk for at kunne kvalificere mig til landsholdet, men en positiv sideeffekt skulle også gerne blive en meget mere præcis dansk rally.

Når det er sagt, fik jeg udnyttet talrige muligheder for at gøre det forkerte i forhold til Max i dag. Det var næsten til en lærebog i begynderfejl, specielt med min historie med Max.

Vi startede træning et fremmed sted. Det var, som man kan se på fotoet, som blev taget 18:34, ved at være mørkt (vi plejer aldrig at træne ude så sent i mørke og Max kunne ikke lide det), og da Max og jeg skulle gå banen var den kun oplyst af lysmasterne, og der var ret stille. Desuden havde vi trænet/varmet op i lang tid = præcis modsat af, hvad ville vi gøre til en prøve. Og jeg gik meget prøveagtigt ind, og Max løb hen til Gitte, som et meget klart signal om, at jeg ikke var, som jeg skulle være.

Big surprise: Det gik ikke rigtigt godt. Masser af fine momenter, men også manglende fokus osv., fordi jeg ikke støttede Max, som jeg plejer at gøre.

Det var en virkelig god lærestreg.

Vi glæder os til fortsættelsen, og jeg har lovet Max, at jeg er den gode gamle fører fremover 😊

Ingen kommentarer: