søndag den 19. juli 2020

Mental træning


Det er fem år siden at jeg for alvor blev bevidst om, hvor vigtig den mentale del er af det, at performe på topplan: With Winning in Mind - en anmeldelse og en udmelding.

I dag er det ganske ubevidst, men når jeg taler om det, er det så åbenlyst hvor meget jeg gør, for at være mentalt klar til at håndtere alle mulige situationer til træning og prøver.

Jeg blev mindet om det, da jeg fik det seneste nyhedsbrev fra Lanny Bassham, hvor han har skrevet om ”Why is Mental Training so Neglected in Sports?” Mange er helt bevidste om, at "My game is 90% mental! Now, I ask the second question. "If your game is 90% mental, what percentage of your time and money have you spent learning mental skills?" The answer I receive most often is 5 to 10%. Now that just doesn't make sense. The most important thing is the one that they tend to ignore.

Jeg er helt bevidst om, at min træning primært er og skal være mental.


Det betyder ikke, at den tekniske træning skal negligeres. Selvfølgelig skal hund og fører kunne de forskellige elementer i øvelserne teknisk. Men, når det er på plads – og vedligeholdes på passende vis – er resten i høj grad mentalt.

Når jeg sammenligner min nedsmeltning (link i ovenstående blogindlæg) med andre dårlige dage, så er jeg blevet meget, meget bedre til at håndtere det og komme konstruktivt ud af det.

Jeg har gjort rigtigt meget på at forberede Ottos debut i rallyringen 1. august, og har planlagt mere endnu. Jeg føler mig meget mere klar, end jeg har gjort med de andre hunde, før vi debuterede, og jeg føler mig bestemt også klar til at håndtere mindre gode oplevelser. For naturligvis er jeg bevidst om, at der altid kan ske noget, som jeg ikke havde tænkt på at træne.


Jeg har planlagt at blive i begynderklasse en rum tid, uanset hvordan det går til den/de første prøve(r). Jeg har nævnt, at jeg har en coachingsession hos Anja den 5. august, og uanset hvordan det går den 1. august, vil jeg kunne fortælle, hvorfor det giver mening at fortsætte i begynderklasse længe endnu.

Jeg har en masse drømme med Otto, men en del af drømmen er, at vi har mange, mange år sammen, og der er intet, vi skal nå til en bestemt tid.

Time is on my side, yes it is.

Ingen kommentarer: