lørdag den 9. maj 2009

Chicken camp, dag 4

Dag 4 er gået, tiden er simpelthen fløjet af sted.
Dagens teori omfattede fire lektioner:
  • Anvendt adfærdsanalyse eller dyretræningens ABC: Antecedents + Behavior + Consequences
  • Operant og klassisk indlæring (Pavlov is always on your shoulder)
  • Respons vs. adfærd
  • Om at få anvendt adfærdsanalyse til at virke for dig. Lumpers (der træner adfærd = helheder) og splitters (der træner responser = dele). Splitting er bedst, men begge dele kan bruges.

Træningen i går eftermiddags var jo gået ganske forrygende, og det fortsatte ved de første runder til formiddag. Så tidligt på eftermiddagen mente vi at et par af hønsene var klar til eksamen (stå i 20 minutter). Soda bestod, men Anna bestod ikke (i to forsøg): Hun hakkede simpelthen ud efter det gule target, da Bob Bailey viftede med det :-) Så generaliseringen var simpelthen ikke god nok. Det gav stof til eftertanke for træningen af vores to farcediskrimineringshøns (Pop og Anna). Desuden havde Bella (min formdiskrimineringshøne) stigende problemer med at forveksle hexagonen og cirklen. Vi gik tilbage i indlæringen og trænede bl.a. en runde med kun to farver i stedet for tre, for virkelig at kunne presse hønsene med den foretrukne ikke-hot target, og belønne for at de ignorerede den. Vi regner med at de begge består i morgen formiddag, selvom det ikke er afgørende, da det primært er vores egen indlæring der er vigtig.
Sidste del af øvelsen er stimuli reversal, hvor det hidtidige hotte target skal skiftes ud med et andet (en anden farve eller en anden form), alene ved shaping og klikning! Meget spændende, og ikke så svært som det umiddelbart lyder som, siges det.
Nedenfor lidt videoklip fra i dag. I kan igen igen opleve Johanna Allanach, Mette Andreassen, Laila Pedersen og mig selv.

Vi fire danskere spiste sammen igen i dag. Middagen blev for Mettes og mit vedkommende for fjerde gang ud af fem mulige indtaget på restaurant La Cantina i Borlänge (undtagelsen var torsdag, hvor der var arrangeret pizza på kursusstedet!). Vi har et indgående kendskab til spisekortet nu, og kan godt anbefale stedet, hvis man skulle få lyst til et måltid mad i Borlänge :-)
Kurset slutter i morgen ved 16-tiden. Mette og jeg tager direkte hjem til Danmark, og er kun lidt misundelige på Johanna og Laila, der 13.-19. maj skal deltage i workshoppen cueing/criteria. God fornøjelse til jer!

Ingen kommentarer: