lørdag den 23. maj 2009

Lille Bjørn hos Åsa Eriksson den 23. maj 2009

Sikken en skøn dag! Jeg havde fået en invitation til at deltage i et lydighedskursus i dag med Åsa Eriksson, rettet mod førere med hunde på LP1-2 niveau. Så fra 10-16, kun afbrudt af frokost, var Lille Bjørn og jeg sammen med 6 andre hundeførere og 4 deltagere uden hund igennem en masse praktisk træning og en masse konstruktiv og inspirerende feedback. De fleste hunde så lidt trætte ud til sidst, men det var også rigtigt meget vi skulle igennem.
Som oplæg til Åsa havde vi hver især skrevet om os selv og vores hund, og jeg havde beskrevet mine hovedudfordringer således:
  • At fastholde positioner (fordi han gerne vil tilbyde adfærd)
  • At blive i position i forbindelse med afslutning af øvelse (fællesdæk, stillingsskift) og undervejs (Stå, sid under gang)
  • At indtage plads ved start af øvelse – flere gang i træk

Og det var helt tydeligt, at Åsa i forløbet havde taget meget konkret udgangspunkt i vores udfordringer, og det synes jeg naturligvis ret godt om. Jeg har atter fået fyldt på værktøjskassen, og der er adskilligt nyt der skal afprøves i den kommende træning.

I kronologisk orden har jeg noteret følgende ideer, jeg vil arbejde med, et udsnit fra min træningsdagbog:

  • Undgå ordet plads i udgangspositionen. Førerens holdning skal vise hunden, at den skal ind i plads.
  • Hund skal ikke korrigeres ind i plads. Stop, hvis den gør forkert ellers belønner man en kæde, hvor der indgår korrektion. (står også på min liste fra Chicken Camp)
  • Træne at hund holder fast i apporten, når fører tager i den og skubber til den, og belønne når hunden strammer købemusklerne – det virker umiddelbart, og Lille Bjørn bliver mere tændt på apporten
  • Skubbe hunden, når den indtager en position, og belønne hvis den fastholder positionen (spænder musklerne)
  • Stillingsskift: Beløn ved startposition og ved hvert skift, også flere gange i en specifik position, så hund finder ud af det betaler sig at fastholde positionen
  • Lade hund indtage startposition med line på, og så tage line af, for derved at få en rolig start på de enkelte øvelser Der er en række andre gode råd, men ovenstående bruger jeg direkte ved de kommende træninger.

Tak til Karlebos Ivrige Poter og ikke mindst Åsa Eriksson for en dejlig dag!

Ingen kommentarer: