onsdag den 11. august 2010

Sydkystens Hundeskole, engelske springer spaniels og masser af hundeaktivitet

Der sker en masse hundemæssigt lige nu.
Mandag trænede jeg på ESS-holdet i Jersie, og det ER altså noget særligt når det kun er ESS’er der træner. Jeg havde kun Megan med, og det gik fint med træningen – indtil vi til allersidst skulle prøve en dirigeret apportering. Susanne dirigerede, det var en venstre apport, og hvad skete: Megan gik til højre. Jeg afbrød naturligvis, stillede Megan ved keglen, gik tættere på og dirigerede igen. Hun løb nu til venstre men frem mod mig … Da jeg stod lige foran hende i 3. forsøg gik hun rigtigt. Jeg var rigtigt glad for situationen, for det var typisk prøveoplevelse. Og det er jo dejligt at stå med Susanne, som ikke har oplevet det i praksis, og nøgternt kunne erkende, at det er Megan der dæmper helt vildt. Hun er da ikke i tvivl om hvad øvelsen går ud på, men hun kan ikke lide apporten. Så jeg fulgte Susannes råd og legede apport med Megan, kastede, hun hentede, smed en ny osv. og belønning ind imellem. Der kom tempo på og Megan synes det var sjovt.
I går startede jeg to nye hold i Sydkystens Hundeskole, et rallyhold og et LP-hold. Jeg talte lige, det er hold 17 og 18 jeg sætter i gang i Sydkystens Hundeskole, og det føles bare rigtigt godt. Jeg har max 6 deltagere på mine hold, der er få ledige pladser endnu, og der var desuden afbud på begge hold, så vi endte med tre på hvert hold. På det første 3 ESS, på det andet 2 ESS og en Pomeranian. Det er bare en fornøjelse at arbejde med totalt engagerede, ambitiøse, lærevillige kursister. Der er stjernepotentiale i alle hundene!
Vi er kun tre instruktører i Sydkystens Hundeskole endnu, men ambitionerne fejler ikke noget, og senest har vi hyret Vibeke Gyldenkærne til at holde et sporintroduktionskursus. Det blev annonceret i går aftes, på under et døgn er der kommet 6 tilmeldinger, og med et max på 7 regner jeg med snart at skulle lukke. Vi har heldigvis en aftale med Vibeke om endnu et kursus, for det er der vist brug for.
Ellers er jeg i gang med diverse administrative og andre opgaver i forbindelse med andre hunderelaterede aktiviteter:
  • Nørdklubbens deltagelse i Country Days 27.-29. august 2010 på Gisselfeld
  • Sydkystens Hundeskoles deltagelse i præsentation af lokale foreninger i Solrød Centret 28. august
  • LP-præsentation på Store Hestedag 4-5. september på Dyrskuepladsen i Roskilde
  • Og sidst med ikke mindst alt det praktiske med Spaniel Klubbens LP- og rallyprøver den 12. september. Vi har lukket for rally med i alt 82 deltagere, og håber på lidt flere spaniels til LP, der er 14 pt. Vi lukker på søndag …
I weekenden står den på Canis seminar både lørdag og søndag med Kathy Sdao, Ken Ramirez og Michele Pouliot.
Så der er virkelig hundeaktivitet for alle pengene :-)

Ingen kommentarer: