torsdag den 5. august 2010

Hundedage

Fem engelske springer spaniels i fællesdæk

Ferien er slut, både arbejdsmæssigt og hundemæssigt.
Min egen træning begyndte i mandags sammen med den gruppe som entusiastiske Susanne Jervin har samlet. Der er noget særligt ved at der kun er engelske springer spaniels på træningspladsen :-)
Jeg er frygteligt disciplineret, og følger min træningsplan til punkt og prikke. Det indebærer lidt fællesøvelser, fri ved fod (kun almindelig gang med vendinger), stillingsskift (stå-dæk og stå-sit), sid og dæk under gang samt udlagt apport. I sidstnævnte var Susanne prøveleder, og jeg havde sagt at mit kriterium var at Megan gik mod den rigtige apport, og jeg tror jeg fik rost godt nok (for Megan gjorde rigtigt), men jeg fik vist rost lidt sent …
Tirsdag havde jeg sommerrally og –LP i Sydkystens Hundeskole, og Megan var som sædvanlig med for at afprøve dagens 24 skiltes rallybane (opdelt i 5 dele, men kunne gennemføres samlet), og hun var supergod.
Onsdag havde jeg så en introduktion i klikkertræning i Sydkystens Hundeskole. Jeg synes det er et meget spændende emne at fortælle om, og med mange herlige minder, fordi jeg bruger klip fra mine kurser hos Bob Bailey til at illustrere en del af teorien. Jeg vil gerne skrive lidt mere om kurset og nogle læringspunkter for mig, men det bliver i næste blog.
I dag havde jeg en aftale med Lone Sommer om at give hende en introduktion til rallylydighed. Hendes hunde er vanvittigt dygtige og efter en kort gennemgang af regler og skilte kunne Lone gennemføre to begynderbaner blændende med Kizz Me!
Aftenen sluttede med sidste runde sommerrally og –LP. 5 deltagere med 7 hunde, og meget fokus på detaljer, det elsker jeg :-)))) Jeg synes det er fascinerende at iagttage adfærd, finde ud af hvornår den skifter fra ønsket til ikke ønsket, og sammen med føreren diskutere hvordan vi kan få forstærket adfærd inden skiftet. Ja, det handler om at være bevidst om sine kriterier, og være klart il at sænke kriterierne for at få mulighed for at forstærke … Simple but not easy …
Megan var ikke tilfreds med ikke at være mere på, men hun var med i en fællesdæk – et pragtfuldt syn med 5 hunde der bare lå perfekt i samtlige 3 minutter. Man skal vist være hundenørd for at nyde det, men det er jeg jo også!

Ingen kommentarer: