fredag den 9. september 2011

Masser af detaljer

Tirsdag var Max til sin anden træningsrunde på Maries hvalpehold i Sydkystens Hundeskole. Jeg kom naturligvis med alt grejet inkl. hulahopring og stok, og blev mødt med en kommentar om at det ikke var Johannas hold :-)
Men jeg bruger naturligvis Johanna-øvelser som afveksling.
Det er rigtigt godt at få trænet på græs også, for det er åbenbart en meget større distraktion en ridehusunderlaget, så jeg må sænke kriterierne i fremsendingen.
Træningen var en ren fornøjelse, men jeg har noteret en række punkter til observationslisten:
  • Max er MEGET fokuseret på godbidder, så i kontaktøvelsen arbejder jeg særskilt med at han ser mig i øjnene (fravælger godbidder i højre og venstre hånd)
  • Introduktion af legetøj var han helt ligeglad med da jeg gjorde det. Men Marie ville han godt lege med … Vi fandt ud af, at når jeg leger, ser han kun efter godbidderne. Så det arbejder jeg med på tidspunkter hvor jeg ikke har godbidder …
Og så kommer der bare så mange tilbud fra Max, så vi fik lige moveon freeshapet ved et tilfælde!
Jeg skal virkelig være påpasselig med mine signaler, for Max ser alt, og reagerer på det. Hvad mere kan jeg ønske mig?
I forlængelse af dette hold kører Marie og jeg et hvalpehold, og jeg har et begynderhold for voksne hunde. Det er herligt at se folk kæmpe på en god måde med at få kontakt til hunden, få gang i baljeøvelsen, få introduceret næsepinden osv. Og først og fremmest der sværeste af alt: vente på at hunden selv tilbyder noget :-)
Torsdag har jeg mit skønne LP-hold. Der er stor spredning, og det betyder at det er en god mulighed for at se detaljer på mange forskellige indlæringsstadier. Lige fra hunde der skal lære at springe på kommando, til hunde der skal sidde roligt med apporten i munden efter springet. Osv.
I eftermiddags havde jeg en enetime med en snart debuterende LP1-er, og efter en lille generalprøve arbejdede vi med to øvelser, der drillede lidt. Stillingsskift, hvor hunden pludselig ville hente til føreren i sitten, men hvor de endte med at kunne indtage skiftet på 5-6 meters afstand. Og så fællesdækken, som virkelig drillede; og det gav lejlighed til at lægge en præcis slagplan for at opbygge denne øvelse fra grunden, med fokus på de to kriterier: tid og afstand.
Ellers har der været rigtigt mange detaljer med Spaniel Klubbens LP- og rallyprøver på søndag. Heldigvis har jeg min uundværlige tjekliste, som dog manglede ét vigtigt punkt, som jeg heldigvis kom i tanker om i forgårs: græssets længde! Så i morgen kl. 8:00 står jeg nede ved arealet og en mand hyret til formålet sørger for at et passende areal slås til prøverne! I sidste øjeblik, men vi når det!
Vejrudsigten er med os og jeg tror og håber vi får en fantastisk dag!

1 kommentar:

conni sagde ...

Det gør vi...:-)....Glæder mig til en fantastisk dag :-)