mandag den 5. september 2011

En fantastisk dag!

Der er god dage og der er mindre gode dage.

I går var en af de mindre gode – og indrømmet, på en ultimativ skala var den ikke dårlig, men jeg havde bare håbet på mere.
Jeg skrev på Facebook:
”En forglemmelig dag i Tjæreby. Lille Bjørn 78 point i Ekspertklasse (mistede bak + 3x3 + 3x1), men fik for første gang æresplads! Megan 81 point i Championklasse (mistede højrebak + 3x3), det rakte til 3. vinder. Kæmpe til lykke til Johanna og Spooky som blev 2. rally super champion med sejr i dag med 99 point. Og så har jeg mistet Megans rallyresultatbog :-( Øv. Mest tilfredse var Christian som fik Megans præmie, 24 dåser Harboe Classic :-)”
Jeg måtte virkelig minde mig selv om det jeg siger til andre der går til prøve: fokusér på det positive fremfor det dårlige.
For Lille Bjørns vedkommende var det helt klart positivt at han fik ærespladsen (dæk foran) for første gang, og det endda med bravour. Han lå bare totalt roligt, det var en fornøjelse. Johanna fulgte hans banegennemgang fra ringside, og er helt sikker på at det ikke var bakken vi mistede, men en anden øvelse, og jeg er blevet overbevist. Og det gør mig også glad, for vi har arbejdet en del med bakken, og kun at miste 3 point på den er ok. Megans prøve var ikke ok, hun var meget ukoncentreret, og Johanna fangede mig lige da jeg gik fra banen med spørgsmålet ”Var du tilfreds med Megan?”, svaret var nej, og så fik jeg besked på ikke at belønne hende, men lave nogle øvelser med hende som jeg kunne belønne hende for. Godt.

Til gengæld var dagen i dag en absolut fantastisk hundetræningsdag. På en skala fra 1-10 vil jeg give den mindst 11 :-)
Max og jeg er nået halvvejs igennem Johannas Foundation hold. Og hold da op hvor er Max bare skøn at arbejde med. Han er meget opmærksom, meget hurtig og jeg skal virkelig være skarp med klik og belønning – men så får jeg også meget præcis adfærd hos ham. Jeg husker at holde lidt pauser indimellem, men han kan uden videre køre igennem en hel time, det er kun hans mave der sætter en begrænsning. Vi har afstand på inside (hulahopring), arbejder med at fastholde position og at få tempo i fremsendelsen. I spin arbejder vi med at fastholde positionen med ryggen mod fører. Clock (med uret om pind) er vi kommet godt i gang med. Setup er han helt vild med og vi går nu også fremad hvor han fastholder positionen. Ind imellem trænede vi left/right, balje (nu sker der virkelig noget!), in the box (fastholde ståen) og indkald. Det er en GAVE at have en så arbejdsivrig hund og en skarp træner til at inspirere og kommentere!!!
Lille Bjørn og jeg fortsatte på tricksholdet, og han er også en fornøjelse at arbejde med. Så snart snoren kommer af er han på, og vi holdt stort set ikke en pause i de 5 kvarter der blev trænet. Lille/stor, som jeg jf. sidste uges blog har omdøbt til small/big, kæmper vi med, og hvis vi skal have has på den er lidt men daglig træning nødvendig. Hulahopringen drønede han ud i (jeg bruger felt som kommando), og jeg er i gang med at freeshape pole (mod uret på indersiden af ringen). Setup elsker han og nu blev den kombineret med at se til venstre; hans freeshapede venstrekik hænger bare ved, så nu skal vi også have højrekik samt se op og se ned. Endelig arbejdede vi med wall: target på væg, som hunden skal dutte på og fastholde duttet; det er rigtigt interessant belønningsmæssigt, fordi klikket typisk vil afbryde adfærden og hunden vil fjerne duttet for at få belønningen … så vi arbejdede med at time det så vi kastede en godbid, der skulle ramme lige over target samtidig med hundens snude rørte target, og splitsekundet inden skulle klikket gerne falde :-)
Indimellem fik vi også arbejdet med pole (om pind) og in the box. Lille Bjørn har bestemt ikke glemt sin ungdomslæring!!!
Det er meget meget længe siden jeg er kørt så tilfreds fra en træningsaften. Hold da op hvor har jeg to skønne hunde at arbejde med – plus en tredje derhjemme, men det er jo en helt anden sag :-)
Og så fik jeg besked fra Kisser Pyrmov om at Megans resultatbog var fundet, det var bare en perfekt afslutning på dagen.

Ingen kommentarer: