lørdag den 3. september 2011

Masser af træning


Lille Bjørn elsker tomater!
I tirsdag begyndte en stribe nye hold i Sydkystens Hundeskole. Jeg var involveret i tre af dem. Først et hvalpehold med Max, med Marie som instruktør. Det var første time Max skulle arbejde på græs, og det gav lidt udfordringer, som vi dog hurtigt kom over. Vi arbejdede med kontakt, fingertarget, stå-sit og indkald, og trænede Johanna-øvelser indimellem. Direkte i forlængelse af det hold har Marie og jeg sammen et hvalpehold. Og endelig har jeg et begynderhold for voksne hunde. Det var lidt af nød, at jeg på tog mig de to hold, men det glemmer jeg altså i det øjeblik, hvor vi går i gang. Jeg kan blive helt blød indeni når jeg ser hvor ihærdigt folk arbejder med deres hunde, og de fantastiske fremskridt der kan ske på bare en time. Betingningen af klikkeren og den åbenbaring dette fantastiske redskab er til hundetræning er herlig at iagttage!
Megan var med som demohund, og Lille Bjørn hyggede sig i en plantekasse med tomater, som han elsker!
Torsdag har jeg mit LP-hold, hvor hovedemnet var fri ved fod: starten, en vending, og nogle to-skridtsøvelser. Og igen igen var det kontakt, der var nøgleordet. Hundene kan langt mere end mange førere tror, bare der er kontakt. Der er et par, som snart skal debutere i LP, og der har vi virkeligt fokus på at de ikke giver klartegn uden at have kontakt med hunden, og ikke give en kommando uden af have kontakt med hunden. Og så fungerer en masse øvelser bare flot.

Fredag var jeg ude med fire klassekammerater, og ikke hvem som helst :-) Annikki, Bente, Margrete, Thomas og jeg begyndte i 1. klasse på Sankt Knud Lavard Skole 1. september 1959, så det var et 52-årsjubilæum der blev fejret. Jeg havde valgt l’Education Nationale som mødested, og det var som altid et hit. Selv nød jeg deres eminente skaldyrsfad med Sancerre til.


Lørdag morgen nød de fire hunde og jeg en sjældent smuk morgen på Solrød Strand.

Derefter gik turen til Kirke Hyllinge. Lille Bjørn og jeg var tilmeldt et kursus med Åsa Eriksson, arrangeret af Sydkystens Hundeskole på Hasselgaard Træningscenter. Der var 8 tilmeldte ekvipager, heriblandt 5 nørder med 6 hunde. De fleste havde også været på kursus hos Åsa før, bl.a. jeg selv, så vi vidste hvad vi gik ind til.
Hver ekvipage var af Åsa Eriksson på forhånd bedt om at komme med tre punkter, de særligt ville arbejde med, og jeg havde skrevet:
  1. At bevare gejsten over et længere forløb.
  2. Apportering: Det at tage og holde fast (ditto med næseprøve).
  3. At fastholde positioner (fx plads som udgangsposition).
Jeg fik i detaljer arbejdet med hvordan jeg får Lille Bjørn i position, og hvordan jeg med 100 % konsekvens skal belønne ham i præcis den ønskede position. Og naturligvis virkede det, og inden jeg havde set mig om har jeg nu en hund, som jeg kan belønne på en måde, så han bliver siddende. Det byggede vi videre på i fastholdelsen af apporteringen; dvs. først skulle jeg demonstrere en færdig LP2-apportering, og det var tæt på at den var perfekt. Det var kun lige afslutningen der var lidt kludder med, det var hans flotteste apportering nogensinde tror jeg! Det gav rigtigt god mening at arbejde med selv det at holde og holde apporten helt ind i plads, og holde den i munden til jeg stille og roligt kunne tage den. Det har vi nu også nogle gode teknikker til. Og så gik Lille Bjørn naturligvis også en flot fri ved fod, da han skulle demonstrere dét, og jeg fik talt med Åsa om hvordan vi bygger videre på dette til længere stræk.
Mange direkte anvendelige teknikker, meget hyggeligt selskab, og vi fik det allerskønneste træningsvejr. En fantastisk kursusdag!

Ingen kommentarer: