mandag den 29. august 2011

Valg af kommandoer ...

Max fotograferet af Annie Larsen
Efter en hektisk hundeuge som blev afsluttet med DM lørdag og kredsprøver i Allinge søndag, står jeg foran endnu en hektisk hundeuge.

Den startede i dag med først tredje runde Foundation hos Johanna med Max, og så har jeg været heldig at få en plads på Johannas tricks øvede hold med Lille Bjørn.
Jeg havde VIRKELIG mange godbidder med til begge to. Det er en udfordring i sig selv, for Lille Bjørn får tit dårlig mave efter en træningsrunde med mange godbidder, og Max' mave er i sagens natur endnu mindre. Men bittesmå stykker kogt kyllingebryst blandet med training bites brækket ud udgør en blanding, som begge hunde vil arbejde rigtigt godt for, og hvor der kan belønnes en del uden at det bliver alt for meget de får i maverne.
Jeg er virkelig påpasselig med at holde pauser i træningen af Max, men hans energi er fantastisk og han kan faktisk arbejde godt i hele timen.
I dag var øvelserne left/right, inside/outside (med hulahopring), spin (vende 180 grader og stå med front fra fører) og baljeøvelsen. Det går hurtigt med Max, og jeg skal virkelig være omhyggelig med timing, belønning og at hæve kriterierne. Baljeøvelsen har vi haft lidt problemer med, men jeg synes vi fik lidt af et gennembrud ved at få belønnet præcist i forhold til hans hofte, så jeg tror den er lige ved at være der :-)
Så blev Max sat ud i bilen og Lille Bjørn hentet.
Johanna har til aften skrevet på Facebook: ”Ja, jeg venter jo spændt på dagens blog opdatering.....”. Jeg er helt sikker på at hun venter at jeg skal skrive noget om overvejelser i forbindelse med valg af kommandoer …
Nå, men først dagens fire øvelser:
  • Lille/stor-konceptet, hvor hunden skal lære at vælge fx et lille låg i stedet for et større. På et tidspunkt skiftes det lille ud med et, der er endnu større end det andet, som dermed bliver det lille, som hunden skal vælge.
  • Venstre/højre (left/right), første skridt som på hvalpeholdet, men vi skal også arbejde med det på større afstand og hunden skal bevæge hovedet til højre og venstre mellem vores ben (look right, look left) osv.
  • Sid pænt, hvor hunden skal sidde med forbenene løftede.
  • Foot-touch til hånd, hvor hunden skal sætte et af bagbenene på førerens hånd (svarende til snudetouch mod hånd).
Vi er kommet godt i gang med alle øvelserne. Dog er der en kommando som jeg var mindre heldig med, for nu at sige det pænt …
Som udgangspunkt vælger jeg de samme kommandoer som Johanna anvender, så længe det ikke konflikter med at jeg bruger samme kommando til noget andet i forvejen. Så lille og stor var glimrende og oplagte valg. Indtil Johanna, da hun iagttog Lille Bjørns ikke helt sikre reaktioner på min kommando "lille", spurgte mig hvad jeg kaldte min hund. Lang pause … ”Lille Bjørn” hviskede jeg. Jeg skifter signal til small til næste gang!

2 kommentarer:

Dil Bredholt sagde ...

Jeg elsker at læse din blog Paul

Paul sagde ...

Tak Dil :-)