torsdag den 15. december 2011

Lille Bjørn mod nye mål

Nedenstående er en artikel skrevet til Norwich Terrier rubrikken i Terrier Nyt og offentliggjort i Terrier Nyt nr. 6, december 2011.


Lille Bjørn i fri ved fod (http://www.bjerringfoto.dk/ - Vicky Bjerring)

Siden Lille Bjørn (Wessex Paddington) var i fjernsynet (se tidligere nummer af TN) i forbindelse med deltagelse i rallyprøven på Bornholm den 20. maj, har han bestemt ikke ligget på den lade side. Udover at træne rally og tricks arbejder vi også med LP, og i september og oktober har vi været til tre LP2-prøver. Den 11.9 blev det til 172½ point og en 2. præmie (0 i næseprøven), 25.9 blev det til 163 point og igen en 2. præmie (0 i fællesdæk) og så den 15.10 lykkedes det: 190 point og 1. præmie og dermed titlen LP2.
Der er stadig masser af detaljer at arbejde med (det er der ALTID i LP), men Lille Bjørn er blevet rigtig stabil og først og fremmest lyser glæden ved at gå til prøve ud af ham! Han er den eneste Norwich terrier der går til LP-prøver (og rallyprøver for den sags skyld) i Danmark, og at se den lille hund med den evigt logrende hale på banen får både mig og tilskuerne i godt humør.

En rallyekspert i aktion (Charlotte Lia)

Et par timer efter at LP2-titlen var i hus gik vi op i rally ekspertklasse, og der fik han 98 point ud af 100 mulige og dermed sin første pind i klassen; tre pinde hos mindst to forskellige dommere udløser en rallychampiontitel (DKRCH), og den titel er vores næste mål indenfor rally.
I LP stræber vi bestemt også videre end LP2, meget videre … Jeg er så heldig at gå til træning med Lille Bjørn hos en af de allerbedste instruktører i Danmark, Johanna Allanach, og det gør at vi virkelig får arbejdet fokuseret med detaljer samtidig med at glæden ved at træne alsidigt og varieret bevares. For det er helt afgørende for at lykkes, at Lille Bjørn bliver ved med at synes det er sjovt.
Derudover har jeg været så heldig at kunne deltage på kurser i oktober med to af de helt store kapaciteter på LP-området: Niina Svartberg og Helle Damkjær.

En kommende Elitehund? Lille Bjørn flankeret af Niina Svartberg og fører (http://www.grafiko.dk/ - Camilla Johannessen)

Niina Svartberg er en international kapacitet som bl.a. er kendt for sine bøger ”Lyckas på tävling” (om konkurrencepsykologi og mental træning for personer der dyrker hundesport) og, sammen med sin mand Kenth Svartberg ”Med sikte på 10:an” om lydighedstræning med sigte mod Eliteklassen. Hun er også kendt som en meget dygtig LP-udøver og blev tidligere i år nr. 2 individuelt ved VM i lydighed i Paris med sin Toller Skoj. Gennem Sydkystens Hundeskole havde jeg for længe siden indgået en aftale med hende om et 2-dages lydighedskursus den 1. og 2. oktober, og der havde jeg naturligvis Lille Bjørn med. På vej til kursets anden dag spurgte Niina mig om mine mål med Lille Bjørn. Jeg svarede LP2, rallychampion og måske lydighedschampion. Hvorfor ikke Eliteklasse, spurgte hun? Det havde jeg ikke lige et godt svar på. Niina mente det var en rigtig god idé OGSÅ at træne ham til Eliteklasse, for med ambitionen om at min border terrier Max (pt. 4½ måned) skal gå i Eliteklasse, er det da smart at træne dér først med sin anden lydighedshund.

Lille Bjørn i springapporten (http://www.grafiko.dk/ - Camilla Johannessen)

Den 22. og 23. oktober var jeg så på kursus med den Helle Damkjær, en af de bedste danske lydighedsudøvere, og fast inventar på det danske lydighedslandshold i mange år. Og en meget dygtig instruktør. Hun kan bestemt også se potentialet i Lille Bjørn. Hun skrev disse flotte ord efter kurset, hvor jeg havde Max med lørdag og Lille Bjørn søndag: ”Dine hunde elsker dig og elsker lydighed og så er resten jo en leg. At Lille Bjørn så er så vel socialiseret og dejlig en lille fyr med charme, selvtillid og lækkert hår,... der gerne vil huske os alle på det, det er i mine øjne en vidunderlig luksusudfordring for dig. Det er SÅ flot førerarbejde og veletableret samarbejde du har med din to små charmetrolde”.

Paul Lysholdt

Ingen kommentarer: