lørdag den 3. december 2011

Max’ første udstilling


Vi havde håbet at kunne udstille Max på en officiel udstilling som baby, men der var ingen på Sjælland, så vi måtte ”nøjes” med et skue, og valget faldt på DKK Kreds 2’s juleskue i Rishøjhallen, fordi den ligger dejligt tæt på os. Og det blev vi ekstra glade for i dag. Når vi alligevel skulle af sted havde vi valgt at tilmelde Lille Bjørn også, og vores hunde skulle op som nr. 37 og 46 i ringen.
Vi var i hallen kvart over elleve og de var kun kommet til hund nr. 13 i vores ring, så vi tog hjem og fik kaffe og var tilbage i god tid lidt i 13, og puha, de var kommet til katalognummeret lige før Lille Bjørn og Max’ nummer var de kommet forbi :-( Jeg styrtede ud i bilen efter Lille Bjørn, og væltede direkte ind i ringen, men heldigvis er han jo en rutineret herre så det gik fint.
Så fik vi lov – jeg havde spurgt pænt – om Max alligevel måtte komme ind, og det fik han lov til. Det var lidt kikset førerarbejde for at sige det pænt, at komme ind i ringen med en debutant uden opvarmning eller noget, men Max er heldigvis vant til andre hunde, og det glatte gulv generede ham ikke, så han gik rigtigt pænt og stod flot. Og fik en meget flot kritik af dommer Rudi Brandt: ”5½ måned, velproportioneret og udmærket type og helhed, God størrelse, typisk hoved og udtryk, korrekt bid, flot hals, prima overlinje, af passende længde, typiske vinkler fremme og bag, velkroppet for alderen. Bevæger sig effektivt rundt i ringen, prima pels og farve, herligt temperament.”
Klokken var blevet lidt over 13, hold da op det gik stærkt med de to hunde. Og store ring var først efter 15, så vi tog hjem igen og fik frokost. Da vi tog af sted til Rishøjhallen igen i god tid inden 15 blev Lille Bjørn hjemme. I hans kritik stod bl.a. ”ville fremstå skarpere i silhuetten hvis han var nytrimmet”, hvilket vi var helt enige i, så det gav ingen mening at tage ham med i BIS champion :-)
Max var lidt trykket i den lille, tætpakkede hal, men lidt ros og nogle godbidder hjalp en del, og han præsenterede sig godt i store ring, og gik pænere end mange af de andre hunde. Jeg troede vi blev sendt ud efter introduktionsrunden, men det var en misforståelse, så vi kom tilbage i ringen. Næste gange vi blev sendt ud måtte det være alvor, men igen blev jeg kaldt tilbage, det viste sig at vi var blevet placeret som nr. 6 (ud af 28 tilmeldte babyer)! Det var en dejlig overraskelse :-)
Med lidt mere træning skal Max nok præsentere sig endnu skarpere i udstillingsringen. Vi synes selv han ser ret godt ud, men det er rart en dommer synes det samme.
Vi har ingen fotos fra selve udstillingen, men ovenfor sidder han og Kirsten lige indenfor indgangen og venter på at det skal blive vores tur til at komme i store ring.

Ingen kommentarer: