søndag den 11. december 2011

Et fantastisk hundeår

Lille Bjørn i rally den 20. maj 2011 (foto: Charlotte Lia)

Året er ikke gået endnu, men jeg kan helt sikkert allerede konkludere at det har været et fantastisk hundeår. Jeg hyggede mig forleden med at bladre igennem årets blogs, og det var da til at blive i et godt humør af :-)
De helt store begivenheder har været Megans deltagelse i DM i rally, Lille Bjørns gennembrud som LP- og rallyhund og naturligvis at hundeflokken er udvidet med Max.
Da jeg elsker at rangordne har jeg naturligvis forsøgt mig med en top 10:
  1. At få Niina Svartberg til Danmark var et scoop. Hendes foredrag om Konkurrencepsykologi og mental træning var fantastisk inspirerende og hun gav mig det afgørende skub i forhold til at tænke Eliteklasse med Lille Bjørn
  2. Lille Bjørn har haft et fantastisk år. En ting var at han blev KLBCH (det regner vi ikke rigtigt for noget), men at han pludselig kunne gå en fuld rallybane med logrende hale og blive RØM, at han kunne gå LP2 med gejst først i Herfølge, så i Fensmark og med kulmination i Køge, hvor han både fik sin LP2-titel og sin første pind i rallyekspertklasse var det mest tilfredsstillende jeg har oplevet som lydighedsudøver.
  3. Johanna Allanach er min absolut foretrukne træner. Så at det hele flaskede sig så jeg både kunne komme til at træne med Max og med Lille Bjørn hos hende var stort. Jeg fik også lokket hende til at gennemføre en Masterclass, som var meget udforende og inspirerende.
  4. Helle Damkjær er et andet af mine helt store idoler og at gå på to kurser hos hende i år, først med Lille Bjørn og siden med Max og Lille Bjørn var bare topmålet af inspiration.
  5. Max blev min kommende stjerne, og det var bare fantastisk at hente ham og begynde at arbejde med ham.
  6. Megan er ikke i samme grad i fokus som tidligere, Lille Bjørn er bestemt den hund jeg har mest fokus på lige nu. Men at vi kvalificerede os til DM i rally championklasse og klarede os nogenlunde var meget tilfredsstillende, og at vi dagen efter kvalificerede os til DM 2012 med vores livs rallyprøve var bestemt også en god oplevelse!
  7. Og så var der bare så mange andre spændende kurser i år, så det er lidt tilfældigt med de sidste 4 placeringer på listen, men Anja Christiansen og Sofie Eggert Hjorth HTM- og Freestyle kursus fik mig virkeligt tændt på den disciplin, og jeg træner det stadig, men med det gennembrud jeg har fået med Lille Bjørn i LP og rally og Megan i rally er det skubbet lidt i baggrunden pt.
  8. Et fri ved fod kursus er da nørdet? Ja, som stort set alt andet jeg laver i hundesammenhæng. Nette Stormlund holder nogle fantastiske kurser med fokus på fri ved fod, og Lille Bjørn og jeg fik virkelig inspiration til udviklingen af denne øvelse.
  9. Camilla Johannessen, som – forhåbentlig kun midlertidigt – har trukket sig som instruktør i Sydkystens Hundeskole, holder nogle fantastiske LP-kurser. Hun fokuserer vildt på underlige detaljer (positivt ment!) og Lille Bjørn og jeg udviklede os rigtigt meget på et kritisk tidspunkt af vores samliv :-)
  10. Jeg er allerede kommet til nr. 10, og der er så meget jeg gerne ville have nævnt, men jeg bliver nødt til at nævne kurset med Åsa Eriksson også hvor Lille Bjørn og jeg igen igen fik input til hvordan vi kan udvikle os til stjerner i LP-ringen.

Ingen kommentarer: