mandag den 26. december 2011

Bonustræning

Morgenhimlen 2. juledag
I går morges kl. 9 havde jeg fem deltagere med syv hunde fra de to meget entusiastiske rally specialhold samlet til julemorgentræning. Alle var friske og udhvilede og de tog udfordringerne i stiv arm.

Jeg havde lavet tre baner med 7-9 skilte i hver, og de kunne efter ønske højrehandles. Alle ekvipager skulle gennem hver af de tre baner. Derefter blev der skiftet nogle skilte ud og suppleret, og voila, så var der en svær championbane med 23 skilte og en overflod af stationære øvelser. Der var mulighed for at skifte til højrehandling undervejs, hvis man ønskede det.
Der var en masse flot førerarbejde, og en masse glade hunde – med dygtige førere der huskede at belønne undervejs! Det var jo træning :-)
Skiltene lod jeg stå, da jeg alligevel var den næste der skulle til træning i hallen i morgen tidlig.
I dag, lige over middag, blev jeg lidt rastløs, og tænkte at jeg da lige så godt kunne udnytte at skiltene stod fremme. Jeg lagde en kort meddelelse på Facebook, og en god times tid senere var vi fire der trænede sammen i hallen i godt 1½ time. Meget hyggeligt! Alle skulle naturligvis prøve rallybanen først :-)
Jeg gik først den samlede bane med Megan; vi startede med højrehandling, så der kun blev nogle få skilte med venstrehandling. Det gik rigtigt godt, men som altid var der nogle detaljer, jeg skulle tænke over. Jeg har forsøgt at reducere mængden af kommandoer (specielt kropskommandoer/håndtegn) undervejs, men jeg skal naturligvis hele tiden være sikker på at fortælle Megan, hvad jeg forventer at hun gør. Jeg fik nogle uventede tilbud om bakning, når jeg stoppede, og ja – når jeg stopper skal jeg naturligvis fortælle om hun skal sidde, stå, bakke eller andet. I LP ville jeg forvente at hun satte sig uden at få andet at vide, men det skal jeg være mere specifik med i rally. Så nu siger jeg, hvad jeg ønsker: plads, stå, dæk, bak når jeg stopper, for så opstår der (forhåbentlig) ingen usikkerhed.
Derefter gik jeg banen med Lille Bjørn. Det er længe siden jeg har gået en længere bane med ham, og han var virkelig ovetændt i starten, og tilbød alt muligt (den røgede pølse duftede nu også rigtigt godt!!!). Men efter nogle få skilte kom der flow i det, og han gik en meget flot banegennemgang med nogle enkelte belønninger undervejs.
Så gik vi over til LP-træningen, hvor jeg kun havde nogle enkelte momenter jeg ville træne med Lille Bjørn: fremsending og 4-stillingsskifter. Fremsendingen har drillet lidt for nylig, fordi Lille Bjørn gik i snus undervejs, så jeg havde valgt en anden strategi. Han var med ude og se target blive lagt, vi gik 15 meter væk og han blev sendt ud – fuld fart frem, flot stop og afdækning. Så fjernede jeg target, gik 20 meter ud og ny fremsending: superflot, flot afdækning ud og belønne, jeg gik lidt tilbage og gik rundt om ham, drejede et par gange og tilbage og beløn. Ikke mere felt for i dag.
Så de fire stillingsskifter: dæk-stå, sid-stå, stå-sit og stå-dæk. To gange indtog han ikke et skifte på første kommando, jeg brugte håndtegn og svag verbal kommando. Jeg tror ikke han kunne høre mig. For da jeg sagde det lidt højere var der ingen slinger. Specielt dæk-stå og sid-stå er superflotte (på 10 meter), mens stå-sit og stå-dæk er en anelse mindre skarpe (men indenfor mine kriterier). Det er virkelig gået godt frem med disse øvelser.
Så var det Megans tur igen, hvor vi specialtrænede fremsending til kegle; jeg arbejder med at stille flere kegler, få Megan til at markere den rigtige, og så sende hende ud til den. Det fortsætter vi med, for det er ikke nemt …
Endelig var der stemning for fællesøvelser og Lille Bjørn kom på banen igen.
Vi startede med fællessit, hvor jeg har haft problemer med selve starten (signal om at Lille Bjørn skulle blive), men i dag fungerede det perfekt, jeg klikkede efter 1:10, belønnede, og efter yderligere et stykke tid gik jeg tilbage til en korrekt afslutning! Perfekt.
I fællesdæk gik jeg for kun anden gang direkte i skjul, efter 1:15 frem og klikke og belønne, så igen i skjul i 1:30; her var det lidt spændende, for Lille Bjørn lå og skævede til Yatzy, og logrede undervejs, men han blev liggende! Efter 1:30 kom jeg frem og klikkede og belønnede, og efter yderligere et stykke tid lavede vi samlet afslutning, hvor jeg sluttede med Lille Bjørn i dæk. Perfekt!!!
En rigtig skøn afslutning på en bonustræningsomgang.

Ingen kommentarer: