onsdag den 14. december 2011

Tre hunde

Mandag havde jeg første runde af nogen jeg lidt kækt kaldte et eksperimentalhold: et specialhold i LP fællesøvelser. 5 tilmeldte og desværre et afbud på dagen, men vi fik virkeligt talt om fællesøvelser fra mange synsvinkler: tryghed, kriterier, koncentration, motivation, belønning, forkommandoer, opgaver under øvelsen, signaler, forstyrrelser osv. Og så fik vi trænet godt ½ time fællesøvelser i diverse formationer forskellige steder i hallen, og jeg tror ikke nogen af deltagerne er i tvivl om, at man sagtens kan træne disse øvelser i længere tid uden at det bliver kedeligt for hverken fører eller hund.

Efter holdet fortsatte vi med lidt fri træning, jeg havde Megan med og trænede kun højrehandling med noget godt oksekød, og det er bare noget af det bedste træning jeg kan mindes med hende! Hold da op hvor var hun på, totalt tændt og meget præcis. Hun er måske ikke så synlig i min blog længere, men jeg træner med hende, og jeg elsker det; hun er bare så skøn at arbejde med, når jeg, motiverer hende ordentligt.
I dag havde jeg sat Anita og Camilla Dindorp stævne i hallen, og jeg havde på forhånd sat mine egne kriterier med Lille Bjørn lidt lavt. Hundene havde haft store kødben den halve dag, og Lille Bjørn virkede godt nok mæt, så jeg havde lavet en meget begrænset træningsplan.
Først noget springapportering, hvor jeg arbejder på at få mere stabilitet i øvelsen. Elementerne fungerer hver især godt, men der er nogle momenter der halter indimellem når de sættes sammen. At komme i plads og holde på apporten driller lidt (trænes særskilt), og at tage springet retur med apporten er ikke altid den foretrukne vej. Og underlaget var også i dag meget tiltrækkende. Men jeg var ganske tilfreds med den samlede træning af dette forløb.
Så skulle Anita dirigere og klikke mig i fri ved fod og det gik lidt haltende i alm. gang (en del snus), jeg skal øve mig på fodplaceringen i venstre vendinger, i langsom gang gik det nogenlunde ok, og i løb kunne Lille Bjørn ikke følge med :-) Det lækreste oksekød er ikke tilstrækkelig motivation for en mæt Lille Bjørn.
Men det var bestemt fantastisk til fællesøvelserne. Jeg hæver løbende og hurtigt kriterierne i disse to øvelser og det går bare fremad. Lille Bjørn lå ved siden af Nova, 1 minut synlig, 1 minut i skjul, så 35 sekunder i skjul (Nova havde rejst sig og Camilla var tilbage hos hende) og så 1:15 synlig, samlet lidt over 5 minutter, meget flot. Fællessitten: 30, 50 og 35 sekunder. Der var en enkelte potebevægelse lidt fremad i den første sit, og lidt bevægelse af hovedet, men hold da op hvor er han også rigtigt god i denne øvelse efterhånden.
Det var en god måde at slutte træningen med Lille Bjørn på.
Jeg ville have haft Max med, men pga. kødbenene havde jeg valgt det fra. Så hjemme igen trænede jeg lidt dæk og bliv liggende med Max i garagen, og det skrider godt fremad.
Hvor er det dog skønt med tre dejlige hunde at arbejde med.

Ingen kommentarer: