fredag den 2. marts 2012

Status

De sidste par dage har været statusdage i forhold til min LP-træning med Max og Lille Bjørn. Og med nogle åbenlyse og alligevel overraskende konklusioner.Onsdag havde vi generalprøver i Nørdklubben med 7 deltagere med 8 hunde. 1 LP1, 6 LP3 og 1 LPE.
Torsdag havde vi et meget prøvelignende setup hos Johanna, hvor jeg både med Max (LP1) og Lille Bjørn (LP3) kom igennem det meste af de respektive LP-programmer.
Synes Max er det er det sjoveste i verden at være til LP-prøve? Retorisk spørgsmål, som jeg selv stillede, men det kunne have været Johanna, eller Helle Damkjær eller xxx som stillede det.
Og svaret var et ganske klart: nej!
Det er tydeligt, at når vi skal gentage øvelser, så slår han fra. Når vi laver tricks (setup, move-on, pole, balje, in the box, hoved osv.), så er han ivrig. Johannas diagnose (men min formulering): Det kan godt være at føreren har sagt og skrevet at han vil tage det stille og roligt og ikke pace hunden frem, men det gør han nok alligevel (i forhold til LP) …
Og det er desværre sandt. Jeg har elegant sprunget nogle grundtrin over, for hurtigere at komme til det i LP-sammenhæng spændende. Hvorfor stoppe i stå under gang, når man ikke skal gøre det i Eliteklassen? Ja, det kunne jo godt være at det var et trin på vejen at stoppe, så hunden oplevede nogle hurtigere successer …
Desuden har jeg ikke fået indarbejdet fri-signal (ordentligt) og Max opfatter godbid som afslutningssignal.
Så hvis jeg nu som Johanna foreslog ikke så meget som overvejede at gå op med ham til LP før han blev 1½ år – så fik jeg måske mere fokus på disse basale færdigheder …
Max kan flere af øvelserne godt, men han mangler bestemt sikkerhed i fx at holde position, så diagnosen er klar; tag det roligt!!!
For jeg vil netop have en hund, som synes LP er det fedeste i verden, og oplever en masse succeser og glæder ved at arbejde med LP.
Dagens korte træningspas bestod kun i at jeg legede bold med ham …

Lille Bjørn bliver 5 år om en uge, og selvom han ikke lader sig mærke med det, er han ved at være voksen …
Han er dygtig til stort set alle øvelserne (uddybes nedenfor). Og jeg kan efterhånden få kontakt til ham når vi skal i gang med øvelserne. Men problemet med gulvet i hallen var der uændret: Lille Bjørn vil meget meget gerne belønne sig selv ved at snuse i underlaget (sex med sekretæren). Så ny teknik i dag: Time-out, hunden holdes i linen så den ikke kan belønne sig selv. Først i 1 minut, det hjalp ikke, så i 2 minutter – og det hjalp, efter godt 1½ minut kom Lille Bjørns utålmodiges bjæf, han ville godt arbejde!
Det er præcis det, jeg ikke har fået løst med Megan, som meget gerne belønner sig selv med snus.
Ellers var jeg meget tilfreds med vores status i LP3-øvelserne:
  • Fællessit – meget stabil øvelse, ingen problemer (10)
  • Fællesdæk – 3:45 med synlig fører, og så blev det for meget … De seneste gang har jeg arbejdet med at skabe tryghed uden at gå i skjul, og 3:45 var en voldsom hævning af kriterierne … (0)
  • Fri ved fod – han går rigtigt pænt, og de fleste 2-skridts og vendinger er ok, når han da ikke bliver utålmodig.. Charlotte Lia gav ham 7½, det var ok, men jeg tror han går væsentligt bedre når det gælder (7½-9)
  • Stillingsskift – onsdag 6 flotte skifter, en ekstra kommando, torsdag alle positioner på første kommando, Lille Bjørn rykkede 20 centimeter frem, og pladsen til sidst krævede en ekstra-kommando. Den træner jeg heller aldrig. (9-9½)
  • Dirigeret apport – vi forsøgte fuld øvelse onsdag, og det gik bestemt over forventning,. Lille Bjørn mistede lidt fordi han gik med i stå ved kegle, og der var lidt uro ved afslutningen (da jeg skulle tage apporten), men resten var super (8).
  • Springapport – der var en tøvende apport onsdag, og Lille Bjørn smed apporten ved afslutning. Det arbejder, vi fortsat med. Torsdag var det superflot, og jeg kunne tage apporten i en langsom bevægelse men udgangspunktet er godt (6-9)
  • Stå, sid, dæk under gang: Mistede sit begge dage, det skal vi have set på. Og så løftede han højre forben i rundgangen ved sit onsdag (7½-8)
  • Indkald – her stod vi over (?)
  • Fremsending – ville ikke på 20 m, men gerne på 13-14 … (?)
  • Næseprøve - meget flot søg, taber pinden ved afslutningen (9)
Under vanskelige vilkår går det rigtigt godt, vi arbejder støt videre,

Ingen kommentarer: