søndag den 11. marts 2012

Back to Basics

Back to Basics kunne være overskriften på mange af mine blogindlæg, men i dag var det bare så oplagt.
For det handlede hele dagen næsten om: at gå tilbage til udgangspunktet og starte forfra.
Jeg startede kl. 830 i hallen hvor jeg sammen med Max og Lille Bjørn havde aftalte at træne med Charlotte Lia som havde Spot og Laika med. Jeg har et problem med Max: han piber i forskellige situationer, først stille og meget hurtigt meget højt. Det er et problem hjemme og også på træningspladsen; i dag begyndte jeg så at arbejde med det sammen med Charlotte. Lille Bjørn og Max sad i snor bag bilen, mens vi gjorde klar i hallen. Ved stilhed klikkede jeg og gik ud og belønnede. Så rykkede vi ind i hallen med hundene, og fik lavet noget ækvilibristisk træning: Jeg klikkede Laika for at dække i feltet, og blive liggende mens Charlotte gik rundt. Og hun klikkede og belønnede Max for at være stille imens.
Ellers arbejder jeg med at Max skal fastholde positioner samt ikke at afbryde adfærd efter godbid og vi forsøgte at træne alt muligt sjovt indimellem.
Med Lille Bjørn var det også nogle basale ting der kom i gang igen. Indkald med stop har jeg kæmpet lidt med, mærkeligt nok har jeg fået hævet kriterierne for hurtigt, så tilbage til for tre år siden, hvor jeg startindlærte ved at kaste med legetøj – og tænk, pludselig kom der nogle fantastiske stop!!! Og hvis jeg også husker at komme LP1-indkald indimellem kommer der også superfart i indløbene.
Og så arbejdede vi med venstrevendingerne i fri ved fod – og hvis jeg som forkommando kigger ned, så jeg ikke træder på Lille Bjørn, laver han pludselig de flotteste sving med bagparten; hvor svært kan det være. Tak Charlotte for en supertræningstime.
Lonni og jeg havde i eftermiddags samtaler med to kandidater som trænere i Sydkystens Hundeskole, og det er også Back to Basics, hvor vi aftaler kriterier for at være en god underviser, og hvordan man sætter mål for det. Meget spændende og ikke helt let.
Og så eftermiddagens bestillingskursus: Fri ved fod kursus med Megan hos Nette Stormlund. Lille Bjørn og jeg deltog på kurset for næsten et år siden  og jeg havde bestilt det, fordi jeg virkelig har brug for at tænke denne øvelse forfra med Megan. Jeg vil ikke gentage alle superlativerne fra sidst, men det er et fremragende kursus – som handler om fundamentet for at få en god fri ved fod.
Og så afslørende min fri ved fod til ”Take a Chance on Me” præcis hvad problemet er. Megan fulgte mig som en drøm, indtil jeg på et tidspunkt kom ud af takt, og gik lidt i stå fordi jeg ville tilbage i takten: hun dæmpede i samme sekund. Og det er jo præcis det der sker, når jeg går i gang med en rallybane.
Så det gode råd er: træn starter af rallybane med kantbånd, dommer osv., og forstærk lige i starten – så det at gå i gang med banen bliver en fest. Tjek – det går vi i gang med!!!
Tak til Nette for et fantastisk kursus.

Ingen kommentarer: