søndag den 6. maj 2012

Weekend i Roskilde

En stor del af weekenden blev brugt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Begge dage havde Sydkystens Hundeskole tilbudt at interesserede kunne prøve at gå lidt rally, og det var meget populært :-)

I dag søndag stod den også på rallyprøver. Resultaterne var beskedne, men hundearbejdet fantastisk! Forskellen skyldes føreren, hvilket jo desværre er den typiske forklaring …

Jeg tog Lille Bjørn ud inden banegennemgangen, fordi vi skulle op som nr. 4 ud af 22. Som start på banegennemgangen blev rækkefølgen ændret, fordi der var en del agility- og LP-folk som skulle tidligst muligt op, så vi endte som nr. 11 i startrækkefølgen.

Underlaget var naturligvis vildt interessant, og jeg måtte under opvarmningen arbejde en del med at få kontakt med Bjørnen. Og så lykkedes det mig at træde ham over poterne to gange da vi varemede op med bak. Flot førerarbejde.

Da vi skulle ind på banen kunne jeg stort set ikke få kontakt til ham. Så stod vi ved startskiltet, jeg havde kontakt, jeg meldte klar … og lille Bjørn var i sjælden grad på. Totalt opmærksom hele banen igennem, ingen gøen. Bakken måtte jeg lave om, og den gik heller ikke anden gang, og det kan jeg jo ikke fortænke Bjørnen i efter vores opvarmning, og så fik jeg også minus 10 for sit ved siden af, sit foran, højre om sit, fordi Lille Bjørn havde skiftet position foran (havde rettet sig op), hvilket jeg ikke bemærkede :-( Men kun to minus point derudover. Ikke dårligt at ende med 78 point på den måde.

Championklasse, Megan var første af fem hunde. Hun gik rigtigt godt, der var lidt hæng og snusen, og så en ommer: Ind foran og bakke tre hundelængder … da hun stod foran mig blafrede kantbåndet og hun vendte sig, jeg afventede at hun kiggede på mig – og hun satte sig i samme øjeblik. Jeg skulle naturligvis bare have givet bak-kommandoen. Ellers gik det nydeligt, og 90 point var ok.

Resultatmæssigt rakte det kun til en fjerdeplads, fordi der også var ekvipager med 91, 92 og 94 point. Prøven var den første, der tæller med til konkurrencen om årets rallylydighedschampion, stillingen kan ses her.

Ingen kommentarer: