tirsdag den 1. maj 2012

Træning af tre hunde

For nogle år siden trænede jeg rigtigt rigtigt meget med Megan, og Lille Bjørn var mest vedhæng, selvom han også blev trænet seriøst. Men gradvis er vægten tippet over til lille Bjørns fordel.

Da Max kom til blev han trænet intensivt i starten, men nu er der kommet bedre balance i tingene. Et groft gæt er at jeg bruger 60 % af træningstiden på Lille Bjørn, 30 % på Max og 10 % på Megan. Jeg ville gerne bruge endnu mere tid på Max, men Lille Bjørn skal jeg også arbejde med. Det er ikke nemmere med 3 hunde …

Min træningsblog minder mig om, hvis jeg forsømmer den ene eller den anden hund, og i går var det så Megans tur til at komme med.

Hun hjalp med at stille op inden mine LP-hold i Jersie, og så fik vi trænet lidt rally: sideskift, spin og twist, bakning til højre og venstre og bagud, samt lidt plads/højreplads, ind foran og bagud. Man kan nå rigtigt meget på 10 minutters velplanlagt træning!

I dag havde jeg planlagt et ”fuldt LP1 program” med Max hjemme. Det gik fantastisk – han arbejder virkelig godt uden forstyrrelser, og som jeg belærer mine kursister om, er det jo forudsætningen for at tage øvelserne uden for hjemmets trygge grænser. Tandvisning var perfekt. Lineføringen var uden line, men helt tilfredsstillende. Ståen begynder at ligne noget, flot og skarp stå, 6 meter 8 sekunder – og han bliver stående perfekt da jeg går tilbage - perfekt spring, han holder positionerne i stillingsskift, men skulle have ekstra sit, flot indkald, næseprøve søg arbejder vi ikke med – fastholden og gå rundt med er fokusområder, dæk – nu på 10 skridt og 10 sekunder, det er store fremskridt!

Max er uden tvivl den mest lovende hund jeg har arbejdet med – undskyld Megan og Lille Bjørn – og jeg er så glad for at jeg tager det stille og roligt med ham, så han i et passende tempo kan udvikle sig. Jeg overvejer stadig hvornår han skal debutere i en officiel konkurrence, lige nu er rally 3. juni 2012 en god kandidat, men det er ikke endeligt besluttet. I morgen kommer Lille Bjørn med til Osted, han skal træne lidt inden hvalpeholdet og LP/rallyholdet, og så har jeg en aftale med flere fra det sidste hold, at de gerne vil blive lidt længere så Lille Bjørn kan træne fællesdæk sammen med dem, bl.a. en Berner han …

Konklusion: Selvom hundene ikke bliver trænet lige meget, så er der ingen der bliver snydt!

Ingen kommentarer: