lørdag den 19. maj 2012

Ny fører ønskes

Fremsending til kegle (foto: Grafiko.dk)

Dansk Collie Klub afholdt LP- og rallyprøver ved Rishøj Hallen i Køge i dag, og det var som altid et flot arrangement. Der var to LP-ringe og en rallyring, og jeg havde valgt at tilmelde Megan i rally championklasse og Lille Bjørn i LP3.

Megan, som ellers har prøvet lidt af hver med mig som fører, oplevede vist en ny bundrekord i dårligt førerarbejde i dag :-( Vi stod lige uden for banen og ventede på at Frank skulle komme ud af teltet. Første skilt var start, næste skilt tulipan (en vending) og dernæst fristende otte-tal, som stod lige ved siden af startskiltet. Megan uden line på skulle naturligvis hen og snuse til en af madskålene, og jeg fik lidt højlydt fjernet hende igen – og så var vi klar til at gå på banen …. NOT.

Sjovt nok dæmpede Megan fra skilt et, og vi gik en rigtig dårlig bane, uden glæde. Vi fik 86 point og topper på lånt tid listen over Årets rallylydighedschampion , men der skal godt nok helt andre boller på suppen fra førerens side, hvis han skal få Megan til at arbejde med samme glæde som Lille Bjørn. Som man kan se på Camillas billede foroven er det bestemt ikke fordi Megan ikke vil arbejde!

Tak til de mange, som er kommet med gode råd om hvad jeg skal gøre for at få Megan til at performe. Hun er jo en skøn og lydig hund, og når føreren forstår det kan hun præstere fantastisk!

Lille Bjørn var for tredje og indtil videre sidste gang oppe i LP3. Jeg havde tilmeldt tre LP-prøver med tre forskellige dommere på tre uger, for at prøve LP3 af med ham. Og det er gået godt; men vi mangler et par øvelser der skal være lidt skarpere, og der er naturligvis en masse detaljer der skal arbejdes med. Så et par måneders prøvepause og målrettet træning står foran os. For først og fremmest er jeg blevet bekræftet i, at Lille Bjørn sagtens kan begå sig på højt niveau i LP.

Der var en der kom hen til mig på parkeringspladsen og fortalte hvordan hun havde nydt at se Lille Bjørns glæde, når han gik LP, og sådan ros kan bestemt godt få mig til at ranke ryggen :-)

De officielle kommentarer til dagens prøve kan læses her. Der er også videoklip fra dagens prøve, filmet af Susanne Bach. Status på de ti øvelser efter de tre prøver er:
  • Fællesdæk – det var en af de øvelser, der ikke var på plads da vi gik i gang. Men sørme om Lille Bjørn ikke har fået 10 point de sidste to prøver
  • Fællessit – var til gengæld regnet for en sikker øvelse, der har vi fået 0 de sidste to gange. I dag fulgte han med mig i starten …
  • Fri ved fod – det er en af mine favoritøvelser (!), vi har fået 8, 8 og 7, og der er masser at træne, men ingen tvivl om at dette ikke bliver en hadeøvelse som det var med Megan :-)
  • Stillingsskift – 6½, 8 og 8, og vi har ikke toppet endnu. Det er altså også en favoritøvelse, som jeg elsker at nørden med.
  • Dirigeret apport – efter 7½ og 7 mistede vi øvelsen i dag. Lille Bjørn kunne ikke se apporten, og ledte lidt … Jeg skal bestemt arbejde med at opbygge sværhedsgraden i søget, så han véd at der ALTID er en apport. Dirigeringen fulgte han flot.
  • Springapport – 8, 9, 8½, vi skal bare have afleveringen på plads …
  • Stå, sid, dæk under gang – 8, 8½ og 8, i dag oveni købet med en mistet position. Men det er en sjov øvelse, som vi nok skal få mere ud af
  • Indkald med stå – 3 x 0, det er vores hovedindsatsområde pt.
  • Fremsending – 9½, 8½, 9. Der er altid noget at arbejde med, og i dag gik han på prøvelederens kommando i indkaldet …
  • Næseprøve – 8, 9, 7½ - igen er det afslutningen (afleveringen) der halter
Summa summarum: 6 øvelser hvor vi har fået point alle tre gange, 2 øvelser der er kikset en gang, 1 øvelse der ikke er lykkedes to gange samt 1 øvelse der ikke er lykkedes. Vi går efter 1. præmierne efter sommeren!

Ingen kommentarer: