mandag den 28. maj 2012

En L-dag

Mit ene indlæg til DGI Agility Convention i lørdags handlede om motivation af hunden. Blandt de mange kloge ting jeg sagde, var:
  •  Hvis det ikke fungerer, er det ikke hundens skyld :-)
  • Hvis hunden lykkes er det førerens skyld!
Disse vise ord har jeg haft god lejlighed til at tygge på i dag, hvor jeg var til rallyprøve i Lellinge, arrangeret af Spaniel Klubben med Pia Johnsen som dommer. En veltilrettelagt prøve i fantastiske rammer:
  • Lellinge Stadion, hvor der ingen forstyrrelser er af betydning,
  • et flot græsareal,
  • fine parkeringsfaciliteter, hvor bilerne kan stå i skyggen med døre åbne og vinduer nedrullede,
  • mulighed for at sidde i skygge og se på.
Hvis jeg selv skulle have lagt programmet kunne det ikke være mere perfekt for mig. Start med championklasse, præmieoverrækkelse, og derefter ekspertklasse. Man kan altid diskutere hvad der er en god eller mindre god bane. Jeg vil være så flot at sige, at der ikke er nogen af skiltene som teknisk er for svære for Megan og mig, så banen var på den måde ikke teknisk udfordrende, der var godt flow i den, og faktisk synes jeg den passede rigtigt god til os. Jeg følte mig ualmindeligt veltilpas fra morgenstunden, og tænkte – at dette ville blive en god dag; og jeg havde ægte smil på da jeg gik ind i ringen med Megan og hele vejen igennem.

Alligevel gik det helt i skoven. Vi gik forbi startskiltet, første skilt var skift side foran, Megan hverken hørte eller så mine kommandoer/tegn, og jeg valgte bevidst at tage minus 10 (jeg gik bagom hende og fortsatte). Næste skilt (foran sit, 1-2-3 skridt baglæns) fik vi også minus 10 for fik jeg at vide bagefter. Og så havde vi flere ommere, bl.a. i favoritøvelsen bakke tre kropslængder væk fra fører. Vi endte med 67 point = ikke bestået. Og ikke en god fornemmelse, for det var ikke sjovt at gennemføre prøven, som det ikke har været et stykke tid.

Lille Bjørn var oppe som nr. 13 af 14 tror jeg i Ekspertklasse. Vi har kørt kampagne på bakningen de sidste 4 uger, og jeg synes den er blevet virkelig skarp, og så lå den fint som 2. øvelse. Og vi måtte lave den om :-( Derefter var der flere situationer hvor vi bevægede os i lidt for forskelligt tempo, der var et par ommere, og så kom næstsidste skilt, stå under gang og gå rundt om hund, og Lille Bjørn satte sig både 1. og 2. gang :-(((((( For hulen, det er vores glansøvelse fra LP, og så fik vi minus 10. Vi endte med 72 point og var dårligst placerede hund bortset fra 3 IB’er.

Det var bestemt ikke vores dag. Jf. indledningen er det min skyld – så jeg er virkelig gået i tænkeboks. Med Megan er det et mønster der skal brydes, jeg kan bare ikke finde ud af det. Jeg véd hun på en bare halvgod dag kan gå meget bedre, og på en god dag er hun nærmest umulig at slå – men jeg sørger desværre for halvdårlige dage det meste af tiden. Og jeg nægter at købe Kirstens forklaring med at Megan er klar til pension og ikke gider mere. Jeg skal bare finde ud af at motivere hende.

Med Lille Bjørn er det noget andet. Han går rigtigt godt, jeg synes faktisk vi gik noget at det bedste jeg længe har oplevet i dag. Jeg skal have arbejdet mere med bakningen, så den kommer i et forløb. Jeg skal udføre stå under gang 100 % som i LP. Og ellers tror jeg ikke jeg skal lave så meget om, og bare erkende at det ikke var en god dag.

Der var – herligt! – præmieoverrækkelse mellem hver klasse, så jeg kørte hjem efter ekspertklasse med begge hundene, fik frokost, og tog af sted med Max. Vi kom da banegennemgangen til begynderklasse var i gang, og fik lejlighed til at træne med forstyrrelser, og endnu mere hyggelig hundesnak. Og at nyde Vibeke og Julies debut i rally med 96 point og 2. vinder, det var lækkert at se!

Jeg kunne vælge at se dette som en Lorte-dag, men det kan jeg ikke bruge til noget. Så jeg betragter det som en Lærings-dag, med stort potentiale for at uddrage læring til det videre arbejde med rally.

Ingen kommentarer: