torsdag den 26. december 2013

Jul


Max i LP3 (foto: Lonni Prirsching)

For første gang nogensinde holdt vi jul i Sverige og det var på mange måder en skøn oplevelse. Sandras forældre bor i Kristianstad og havde inviteret deres tre børn samt deres kærester med og så os som Sandra svigerforældre. Hundene skulle på pension - jeg har omtalt det som internat, men det er ikke fair – jeg afleverede dem den 24. om morgenen.

Kristianstad ligger under to timers kørsel fra os og vi havde indlogeret os på et hotel tæt på Sandras forældres lejlighed. Vi fik en meget hyggelig juleaften med mad og hygge efter alle kunstens regler og et gaveorgie af rang. Jeg glæder mig specielt til at læse/se billederne i ”Hollywood Dogs: Pictures from the John Kobal Foundation” med 147 fotos af gamle Hollywood-stjerner med hunde.

Den 25. stod den på brunch kl. 11 igen hos Sandras forældre, inden vi tog til Danmark og en aften uden hunde, mærkelig fornemmelse.

I dag kunne hundene afhentes fra kl. 8.00 og jeg var der 7.55 og hentede dem. Hurtigt hjem og aflevere Megan, og så videre til hallen, hvor vi var en flok nørder der havde arrangeret uofficiel LP-prøve. Jeg skulle op med Lille Bjørn i fuldt program i LP3 og Max i 5 udvalgte øvelser i LP3. Dommer var selveste Oldfruen aka Conni Hansen.

Lille Bjørn fik en 3. pr. med 181 point med 2 nuller i fællesøvelserne, som jeg ellers regner for ”sikre” øvelser. Det var de så ikke i dag.

Vi fik points i alle de øvrige øvelser. Herunder to 5’ere, som vist var tæt på julegaver. Han tog alle skiftene i stillingsskift, men alle med ekstra kommandoer. Og han tog kun tilbagespringet i springapporten.

På klassisk Megan-maner havde han en superflot sekvens i de tre sidste øvelser, hvor vi fik 9 i indkald (meget rodet afslutning), 9½ i felt (skæv plads til sidst) og 9 i næseprøve (rodet afslutning). Afslutningerne skal trænes (det har jeg skrevet om tidligere), og det er fokus de kommende måneder.

Max skulle op i stillingskift, springapport, indkald, felt og næseprøve. Jeg træner jo ikke LP med Max pt., men jeg havde bare behov for at teste, om han kunne huske øvelserne.
  • Stillingsskiftene tog han pænt, men der skulle flere ekstra kommandoer til (8)
  • Springapporten var superflot, kun lidt tyg (9½)
  • Indkaldet var kun med lidt skæv plads ellers superflot (9½)
  • Fremsendingen var lige i øjet (10)
  • I næseprøve tog han desværre den forkerte, men tog den rigtige i anden runde (0)
Som man kan se af videoen for oven var Conni venlig i sine bedømmelser, for der var lidt uro i flere starter. Men hold da op, hvor er Max lækker at arbejde med.

Perfekt timet sluttede vi 11.28, jeg skulle afsted 11.30, fordi vi havde en julefrokostaftale i Næstved kl. 13.00. Vi kom et kvarter for sent, men det var pga. et kæmpe trafikuheld, så der blev tjent bonuspoint på familiekontoen også i dag!

Det har været en dejlig jul.

Ingen kommentarer: