søndag den 15. december 2013

Lidt men godt

Det bliver ikke til så meget træning, men hundeaktiviteterne fylder rigtigt meget.

Mandag undervisning på to LP-hold.

Tirsdag møde i DKK’s rallyudvalg.

Onsdag undervisning på to rallyhold.

Fredag julefrokost med bestyrelsen i Sydkystens Hundeskole, 5 timers hundesnak :-)

Og i dag kom næsten udelukkede til at stå i hundenes tegn.

Først 2½ timers indlæg på Holmebækskolen for DcH Herfølge, som udgangspunkt introduktion til klikkertræning, men også spændende diskussioner om træning og motivation i al almindelighed – Max var med som demohund.

Så videre til en legeaftale med Dorte og hendes skønne Ridgeback Zola. Zola og Max er vilde med hinanden. Man kan se et lille klip af deres leg på denne video: Zola og Max video, som Dorte fik optaget. Det går stærkt, når de to leger, så det er ikke nemt at filme.
 
Hjem til en hurtig frokost.

Og så til hallen, hvor jeg først havde et lille lækkert rallyhold med tre deltagere på ekspertniveau. Jeg havde planlagt et spændende forløb, og vi nåede cirka halvdelen, fordi der var så meget vi skulle tale om i forbindelse med den første del af forløbet.

Jeg havde Megan og Lille Bjørn med, for efter rallyholdet havde jeg en aftale med Tina og hendes to sheltier Jay og Woody. Begge var meget på – på den gode måde. De træningspauser gør virkeligt underværker.

Megan fik over tre pas gået en 10 skiltes bane med fri ved fod/kegler på venstre derefter på højre side. En bane med nye rallyskilte (felt, spring og retur, hent bring, dobbelttysker) samt en bane med 17 sitter på 8 skilte. Meget pænt, men jeg skal belønne mere og være endnu skarpere på højre side. Det fungerer fantastisk med højre hånd som target, faktisk ret meget pænt. Cirkel rundt om fører, 1 skridt til venstre og diverse andre små detaljer er også ved at være på plads- Vi nærmer os at være klar til de nye rallyskilte :-) Jeg skal bare holde træningen ved lige nu kan jeg mærke.

Lille Bjørn skulle naturligvis prøve alle de samme rallybaner, og det var sjovt  Den med fri ved fod/kegler gik meget fint. Den med felt mv. var værre. Han opfattede ikke det nye felt som et felt og løb igennem det, og det med hent bring gav lidt uro. Den med de 17 sitter gennemførte han ret flot, men jeg skulle have belønnet lidt mere. OG så tog vi lige nogle LP-momenter: To indkald med knivskarpe stop. God udvikling i fastholden af apport. Og 6 stillingsskifter på 13 meter, alle taget første gang på ren verbal kommando.

Jeg er meget tilfreds.

Ingen kommentarer: