søndag den 29. december 2013

Hvad skal jeg lave i dag?


Fredag var jeg til selvtræning med Max og Megan. Jeg synes jeg er blevet ret god til korte træningspas med hver hund og masser af leg indimellem og til slut.

Med Max arbejdede jeg med pladspositionen og det første skridt, hvor jeg arbejder med at få hans dyk med hovedet væk. Fremsending til kegle er superflot. Stillingsskiftet stå-sit er der kampagne på.

Med Megan havde jeg fokus på højrehandling, sideskift, bakning på højre side, spiraler på højre side, bakning væk uden stop og fremsending til kegle. Uha hvor er der god energi i Megan! Hun nåede også lige at få tjekket diverse interesse emner i hallen. Hun er skøn at arbejde med.

I går havde jeg arrangeret uofficielle rallyprøver i hallen. En kursist havde lokket – og jeg opslog et lukket hold med plan om 6 eksperter i 1½ time. Pludselig var der 4 begyndere og 8 eksperter og det endte med at blive 2½ time. Alle fik to banegennemgange og feedback efter hver runde, og det var som altid interessant både at bedømme og at give relevant feedback. Samt diskutere de nuancer med deltagerne, som kan være så svære at vurdere.

Merete og jeg benyttede lejligheden til at teste forskellige ting i hallen inden den dobbelte rallyprøve på tirsdag den 31. Der bliver gjort lidt mere ud af finishen på tirsdag, men fotoet illustrerer hvordan opdelingen mellem de to baner bliver.

I dag var Kirsten og jeg på udsalg i København, men hjemme, så jeg lidt over 14 kunne melde mig til selvtræningen 14.45 :-)

Igen var vi fire til selvtræning og udover god træning med alle tre hunde blev det også til hyggelig snak, herunder kom en af deltagerne med dagens overskrift. ”Hvad skal jeg lave i dag?” spurgte hun sig selv og svaret var: Tjekke www.sydkystenshundeskole.dk! Så hun kom til træning med ganske kort varsel. Og ja, vi har mange gode muligheder for selvtræning.

Dagens fokus med Megan var alle nye og gamle sideskift, sat sammen i en bane som i øvrigt indeholdt slalom, et sit foran osv. skilt, snur rundt og tyskervending. Der er et par vendinger (specielt synkron højre fra højre side), hvor jeg skal være meget skarp med mine håndtegn, ellers sker der forskelligt andet …

Med Max stod den på højrehandling, spin og twist på verbal kommando og starten af bakke væk. Ja, rally skal lidt mere i fokus med ham. Og så snuppede vi lige positioner under gang, som sad lige i skabet.

Endelig Lille Bjørn, også højrehandling, starten på bakke væk og nogle sideskift. Og så fokusøvelsen stillingsskift, hvor han er begyndt at hoppe frem. Pibekødbenet som bagudbelønning løste det problem!

Ingen kommentarer: