tirsdag den 31. december 2013

Nyt år

Årets sidste dag har fået en ny tradition: Sydkystens Hundeskole holder rallyprøve. Vi gjorde det sidste år, og i år blev det til to prøver, fordi den første blev overtegnet meget hurtigt.

Conni Hansen debuterede som rallydommer i den ene ring og jeg dømte selv i den anden. De officielle resultater kan ses her.

Der er to dårlige ting at sige om en dobbeltprøve, hvor jeg selv skal dømme. Den ene er at jeg ikke selv kan gå op.

Den anden, at jeg ikke selv har mulighed for at følge det, der sker i den anden ring. Jeg kan se af resultatlisterne, at der var rigtigt meget flot førerarbejde.

Fra min egen ring vil jeg specielt huske:
  • En begynderklasse med 3 hunde der fik 100 point
  • En begynderklasse med en trippelfører som startede med en IB og så fik 99 og 98 med de to andre hunde
  • En øvet klasse hvor Judy og Tinka (Berner Sennen) gik fantastisk og fik 95 point og Camilla og Emma fik flotte 98 point i deres anden rallyprøve nogensinde
  • En ekspertklasse hvor Helle og Flair (Weimaraner) fik 90 point med en mistet æresplads, Winnie og DeeDee (Collie) blev champion med 98 point og Lene og Anton (Rottweiler) vandt med 100 point
  • En championklasse som Tina og Jay (Sheltie) vandt med 97 point og blev DKSRCH
91 starter i to ringe, der var lidt klemt i arealet udenfor ringene, men selve prøverne kunne der vist ikke klages over.

Vi har fået rigtigt mange positive tilbagemeldinger, og det er vi naturligvis meget glade for.

”Vi” er bestyrelsen i Sydkystens Hundeskole, som jeg ved flere lejligheder har talt positivt om. Udover at vi bag kulisserne får Sydkystens Hundeskole til at fungere, er vi alle også meget aktive i eksekveringen af fx rallyprøverne. I dag var Christina sekretær i den ene ring, Lonni var tidtager i den anden ring, hvor jeg dømte, og Merete gik op med Kamilia og stod for alt muligt praktisk.

Vi var færdige og havde pakket alt sammen inden 14.30, og det er ret hurtigt. Vi havde også kun en ganske kort frokostpause, men der var et godt flow i prøveforløbet, og som dommer er det bare lækkert at mærke at alt det bagved bare kører som en velsmurt maskine. Og at Lonni mindede mig om at drikke noget vand og en gang imellem havde noget kaffe klar til mig, før jeg selv havde tænkt tanken :-)

Vi er ikke bange for at prøve noget nyt af – tværtimod. Ideerne opstår, og hvis vi tror på dem bliver de prøvet af. I 2014 lancerer vi Rallyinstruktøruddannelsen, vi arrangerer Hundedagene 2014, vi planlægger sammen med DKK Kreds 10 dobbeltkredsprøver i rally … og der kommer uden tvivl flere nye initiativer.

Det er helt sikkert ikke kedeligt at være i bestyrelse med Christina, Lonni og Merete – tak for fantastisk samarbejde i 2013, jeg håber det fortsætter!

Jeg har i min nytårshilsen på min hjemmeside  skrevet om året der gik. Men på årets sidste dag kan jeg ikke lade være med at tænke tilbage på årets hundemæssigt bedste dag. Det var uden for kategori den 31. august 2013, hvor Megan blev nr. 5 ved DM i rally championklasse. Jeg har haft mange andre gode oplevelser, men den dag slår det alt sammen.

Hvordan kommer 2014 til at gå? Jeg har allerede fået 6 bud på min quiz for 2014. Og her er status – jeg håber der kommer mange flere svar inden 1. februar 2014!


Spørgsmål Ja Nej Svar
Hvor mange udstillingscertifikater får Max?     1-3
Får Max endnu en pind i rally ekspertklasse? 6 0  
Bliver Max DKRCH (Dansk Rally Champion)? 6 0  
Består Max en rally champion klasse? 2 4  
Får Max en 1. pr. i LP3? 5 1  
Bliver Max DKLPCH (Dansk Lydigheds Champion)? 2 4  
Består Max en gravprøve med mindst 2. pr.? 4 2  
Kvalificerer Max sig til DM 2014 i rally og/eller LP? 5 1  
Består Lille Bjørn en rally champion klasse? 5 1  
Får Lille Bjørn en pind i rally championklasse? 0 6  
Får Lille Bjørn en 1. pr. i LP3? 6 0  
Bliver Lille Bjørn DKLPCH (Dansk LydighedsChampion)? 3 3  
Kvalificerer Lille Bjørn sig til DM 2014 i rally og/eller LP? 3 3  
Bliver Lille Bjørn far i 2014? 3 3  
Får Megan en pind i rally championklasse? 3 3  
Bliver Megan DKRSCH (Dansk Rally Super Champion)? 0 6  
Kvalificerer Megan sig til DM 2014 i rally? 4 2  
Hvilken af vores hunde får flest point til en rallyprøve: Megan, Lille Bjørn eller Max?     3 Max, 2 Lille Bjørn, 1 Megan
Hvilken af vores hunde får flest point til en LP-prøve: Lille Bjørn eller Max?     3 Max, 3 Lille Bjørn
Hvor mange officielle rallyprøver kommer Paul til at dømme i 2014?     10-15

Rigtigt godt nytår til alle der læser min blog!

Ingen kommentarer: