søndag den 18. maj 2014

Bornholm


Jeg var inviteret til Bornholm Store Bededag for at dømme rally og benyttede lejligheden til at deltage i den anden rallyprøve med Megan og tilmelde Lille Bjørn LP3 lørdag.

Megans rallyprøve gik nogenlunde, fin kontakt, en førerfejl og to andre 3’ere samt 3 1’ere. 88 point og 3. vinder, og dermed er det sikkert at Megan og jeg ikke kommer til DM. Det var Megans 10'ende prøve siden DM sidste år, og 88 er vores bedste resultat, så det er bare niveauet der ikke er godt nok til DM. Det var Ditte Wolsteds debut som rallydommer, og det klarede hun superflot!

Derefter havde jeg fornøjelsen at dømme Kredsmesterskabet i rally. Mine baner kan findes her. Der var ingen stationære øvelser i begynder og øvet, kun ét i ekspert (stå oo gå fra) og det var kun i championklasse der kom en enkelt sit (under gang).

Arrangementet var som altid i top, det er bornholmerne også gode til. Sekretariatet var dog sjællandsk (Susanne og Charlotte), så der var naturligvis også til UG.

Dagen sluttede med en hyggelig middag på Brøddan i Gudhjem med kredsen og Wagn, som skal dømme LP i weekenden, og hans kone.


Lørdag morgen startede med en hyggelig tur ned til stranden ved Allinge, derefter kørte vi lidt rundt på øen. Jeg fik en cappuccino og en parisertoast på Barsø’s i Svaneke og fik købt nogle gaver til Kirsten hos Bente Hammer.


Vi standsede mellem Listed og Bølshavn og hundene fik mulighed for at køle sig i vandet.

Så gik turen igen til Østerlars, hvor Lille Bjørn var oppe som nr. 1 i LP3. De officielle resultater kan læses her.

Han gik rigtigt godt. 8½ i fri ved fod var en tangering af vores bedste point i den klasse, og det var næsten hele prøven værd.

Stillingsskift fik vi 0 for, men det var alligevel en positiv oplevelse. Vi har kørt kampagne på dæk-stå, så dagens første skifte dæk-sit blev dæk-stå, korrigeret til sit og han rykkede frem; vi endte med at miste de sidste tre positioner, fordi han kom for langt frem. Men kun to ekstra kommandoer = succes.

Apportering, springapport og næseprøve var alle flotte men med samme afslutning: meget skæv plads og han smed apporten/næseprøvepind. 8 i alle 3 øvelser.

Positionerne gik fint, men han mistede dækken (han hang også lidt der).

Indkaldet, fuld knald på og øv, han blev distraheret af noget uden for banen lige før jeg gav min kommando, jeg gentog men har var kommet for langt.

I fremsendingen virkede han lidt træt, han skulle have en ekstra kommando og løb i en stor bue ud i feltet. Men ellers ok og 8½.

Samlet 187½ og en 3. præmie, og en ganske tilfreds fører. Som bekendt er Lille Bjørn ikke så meget for varme, og heldigvis blev det lidt køligere ud på dagen, men han pustede noget til sidst. Men samlet set arbejdede han superflot og fokuseret.

Vi var desværre nødt til at køre før præmieoverrækkelsen for at nå færgen, men endnu engang ros til kredsen for et flot arrangement.

Ingen kommentarer: