tirsdag den 20. maj 2014

When Pigs Fly!

Mit yndlingsbillede af Lille Bjørn (foto: Vicky Bjerring)

Jeg havde en skøn træningsaften i Robinielunden i Glostrup. Susanne har virkelig været dygtig til at skaffe det areal, og jeg er heldig at kunne træne på to på hinanden følgende hold med Max og Lille Bjørn og en masse dygtige og engagerede medkursister. Hvad kan man forlange mere?

Naturligvis at man selv præsterer og at hundene er med.

Det var de begge to i aftes, som de plejer at være.

Max gik pænt det meste af tiden, men han var meget optaget af underlaget, og da vi arbejdede med fokusøvelsen felt kammede det helt over. Ned med kriterierne osv., og det begyndte at lige noget til sidst. Men har virkede helt væk i en periode.

Men ellers en masse flot arbejde, og i dag krydrede vi med lidt rally og lidt mere færdighedsprøve 2. Det bidrager alt sammen til uforudsigeligheden i træningen og dermed til skærpet fokus fra Max. Men stiller omvendt også store krav til mig om at være meget skarp i signalerne, så det kan godt give lidt koks indimellem.

Lille Bjørn var igen en stjerne. Udgangspunktet er at han kan alle øvelserne, vi skal bare have det hele til at fungere til samme prøve; samtidig skal vi forbedre specielt afslutningerne i apporteringsøvelserne og næseprøven.

Jeg må indrømme at jeg lagde hårdt ud, flere fremsendinger og et par indkald som opvarmning, så lidt forskelligt inden vi var på som ekvipage nr. 2, og skulle arbejde med de samme to øvelser – det ene indkald blev noget rod, men ellers var han superskarp i det hele. Det var 17-18 grader og jeg tænkte han ville gå død, og det var så en perfekt anledning til efter relativt meget løberi fra hans side at slutte vores runde hos Susanne med en næseprøve. Og han lavede bare et supersøg, kun afslutningen var ikke ok.

Fantastisk, han arbejdede bortset fra en kort pause – mest for min skyld – med fantastisk energi hele tiden. Under Max’ time havde han ligget og kigget på. Jeg er meget imponeret af ham.

Udover diverse andre momenter havde vi fokus på fastholden af apport og næseprøve. Nu kører jeg seriøs kampagne på præcis de to dele de næste 14 dage. Det må kunne lade sig gøre. Det KAN lade sig gøre at lære det.

Tankerne fløj lige præcis 6 år tilbage – i morgen er det seks år siden jeg skrev mit første blogindæg. Det havde fokus på mine udfordringer med træning af Lille Bjørn, dengang havde han fået 3 IB’er i træk i rally begynderklasse. Vi er sørme kommet langt siden dengang. Blogindlægget hed i øvrigt When Pigs Fly!

PS: Jeg har i forlængelse af forrige blog meldt til flere prøver i dag, bl.a. er Megan og Max meldt til færdighedsprøve 2, som man kan se i kalenderen.

Ingen kommentarer: