tirsdag den 16. december 2014

Motivation og samarbejde

Motiverende aftensmad at komme hjem til efter god træning!
 
Da vi havde bestyrelsesmøde i Sydkystens Hundeskole midt i november var jeg lidt skeptisk med hensyn til rallyprøven den 22. februar 2015; der var kun kommet 6 tilmeldinger, tror jeg. Siden har vi markedsført den lidt. I lørdags var der 20 tilmeldinger og mens dette skrives 44 tilmeldinger, dvs. kun en ledig plads. Heraf er 17 tilmeldinger i championklasse, jeg nåede lige at melde Megan til. Jeg synes det er fantastisk dejligt med den store tilslutning i klassen.

I går morges skrev vi sammen i bestyrelsen om eventuelt at opslå yderligere en prøve same dag. Og det endte med at vi lagde op til en model, hvor den oprindeligt annoncerede prøve - med Ditte som dommer - gennemføres helt som planlagt fra 10 til cirka 15. Den anden prøve gennemføres kl. 8-10 og fra 15- ca. 18. Conni, som skal deltage i Dittes prøve med 2 hunde, var frisk på at tage den anden dommertjans, så hun får en lang dag – men mon ikke det passer Oldfruen godt med sådan en helt vild hundedag :-)

Prøven blev godkendt hurtigt af DKK - tak for det – opslået, og der er allerede kommet 19 tilmeldinger. Mon ikke den prøve også bliver udsolgt? Med løsningen får vi tilgodeset dem, der havde tilmeldt sig i tiltro til at det var en hyggelig enkeltprøve, og dem, der synes det er dejligt at kunne stille til to prøver samme dag, når man alligevel er afsted. Og vi får udnyttet hallen fuldt ud, så der bliver god plads til banerne.

For mig er det gode samarbejde om at finde frem til en løsning, som alle i bestyrelsen kunne bakke op om, den hurtige eksekvering og den flotte tilslutning meget motiverende.

I dag havde jeg booket hallen 1 time til træning med Max og Lille Bjørn inden Susannes LP-hold. Igen udgjorde et spring, et felt, nogle kegler og skilteholdere rekvisitterne, og så fik først Max og jeg arbejdet med diverse detaljer, mest med at holde kontakt i slalom og i fri ved fod lige ud. Masser af leg og stoppede på toppen.

Så var det Lille Bjørns tur, lidt kortere tid, for LP-kursisterne kom i god tid – helt uden reaktion fra Lille Bjørns side. Han var totalt tændt og noget af det gamle favoritlegetøj var fundet frem, og fungerede stadig.

Så han var fint varmet op til luksus LP-timen hos Susanne hvor vi var nr. 3 ud af 3. Først en sekvens med stillingsskift, indkald samt næseprøve. Hold da op, hver eneste øvelse var tæt på vores bedste – han rykkede næsten ikke frem i de seks skifter, stoppet var ok, men jeg ville gerne have haft det en anelse skarpere. Næseprøven superflot bortset fra at han smed til sidst. Stor ros fra Susanne for fokusområdet: at arbejde med hundens motivation mellem øvelserne. Lille Bjørn var vildt arbejdsglad.

Jeg trænede også at holde pause, og det var det eneste tidspunkt hvor halen kom ned. Så snart vi skulle i gang igen kom den op.

Næste øvelse fri ved fod, der var nogle udfald (snus) med energiskabende Non Reinforcement Markers, men han søgte selv (uden kommando) i position flere gange – uha det var godt.

Endelig positioner under gang, hvor vi let fik diagnosticeret at det er i vendingerne det går galt. Når Lille Bjørn er på tager han positionerne super flot, men når han hænger, gør han ikke - og han hænger lige efter vendingerne. Så fokus er nu indtil videre ALTID forstærkning lige efter vendingen.

Vi sluttede med en fællessit med forstyrrelser og tog derefter hjem med en virkelig skøn fornemmelse. Dejlig træning, tak Susanne for masser af energi og inspiration. Og tak til to dejlige hunde. Motivation og samarbejde i en højere enhed.

Ingen kommentarer: