lørdag den 27. december 2014

24 timer

De sidste 24 timer har jeg haft tre dejlige oplevelser i forhold til min hundetræning.

I går aftes havde jeg en lang telefonsamtale med Susanne Bach med udgangspunktet i hændelsen den 22. december. Konklusionen var kort fortalt, at vi er enige om, at Max’ usikkerhed, som den kommer til udtryk fx i fællesøvelserne i LP, også var udslagsgivende i torsdags. Det var for meget at blive efterladt ved et bord, selv med udsigt til mig – og det gav han mig en klar tilbagemelding om, da jeg forsøgte at træne igen. Så jeg skal arbejde med tryghed på alle fronter. Ikke bare i selve træningen med motivation og præcision, men også i pauser i træningen, både når han er med alene og når jeg træner ham på skift med de andre hunde.

I eftermiddags havde jeg ikke planlagt træning, men jeg havde lovet en anden hjælp med noget grundlæggende kontakttræning. Jeg havde taget Max og Lille Bjørn med, for at udnytte muligheden for at træne lidt. Jeg lod begge hundene blive i bilen fra start, men Lille Bjørn kom hurtigt ind som demohund, og han kan sagtens være bundet af. Efter en halv times tid trænede jeg lidt med ham, og så kom det vigtige tidspunkt: udskiftning med Max.

Max kom ud i line, tissede af, kom ind i hallen. Vi startede med en favorit: fremsending. Ingen problemer, og det var gode gamle Max til træning igen :-) Jeg huskede, når jeg talte med andre, at have fokus på Max også, så han var ikke alene på noget tidspunkt. Supersucces.

Den tredje dejlige hændelse kom som mail sidst på eftermiddagen fra Christina Ulrich Pedersen. Den bestod af to dele. For det første et svar på min quiz for 2015. Det betyder rigtigt meget for mig, fordi Christina med 16 og 17 rigtige (ud af 20) de sidste to år har været formidabel til at forudse min sæson. For det andet kom der et forslag til en træningsplan, hvis det var Christina, der skulle træne mine tre hunde.

Det lignede til forveksling min plan, hvis jeg ikke havde været grebet af forskellige underlige resultatmål i forhold til årets hund og DM. Så den korte opsummering af trænings- og konkurrencefokus i 2015:
  • Megan. Vi arbejder mod deltagelse i Årets Hund og DM. Træning som hidtil, med korte pas, med topmotivation hele vejen.
  • Lille Bjørn. Fokus på LP og de sidste certifikater. Arbejde mere med sikkerhed og med forstyrrelser.
  • Max. Masser af gode oplevelser og styrket selvtillid. Fokus på rally, hvor han er tæt på mig hele tiden. Masser af rallyprøver under forskellige forhold. Arbejde mere med sikkerhed og med forstyrrelser.
Tusind tak til Susanne og Christina, som har sat ord på frustrationer og udfordringer for mig. Og omsat det til noget håndgribeligt, som jeg kan arbejde med i 2015.

Ingen kommentarer: