onsdag den 31. december 2014

Årets sidste blog

Christina, Connie og Merete

Jeg har i løbet af december skrevet en masse om året der gik og planerne for 2015. Jeg har også skrevet Årets sidste blog. Resultatet af konkurrencen om Åres blog skulle have været afgjort i aften. Men deadline er skubbet, fordi der er en, hvis svar betyder rigtigt meget for mig, som har bedt om udsættelse.

Så hvad kan jeg skrive om?

Der er det med året sidste rallyprøver og det er noget med Sydkystens Hundeskoles Hundepris!

Traditionen med dobbelte rallyprøver 31. december fortsætter og hvor er det en fornøjelse at være med i det team, der får afviklet dette, så superlativerne vælter ind bagefter. Det med team skal forstås som … team. Hele bestyrelsen i Sydkystens Hundeskole står bag arrangementet, selvom et par var lovligt undskyldt på dagen. Christina var både oppe to gange i championklasse med Tempo (96 og 97 point!) og sekretær for begge prøver. Merete og Connie var tidtagere og stod for alt muligt praktisk. Jeg var sammen med Johanna dommer.

De officielle resultater kan læses her. Masser af flotte resultater. Jeg har lyst til at fremhæve nogle af dem, men vil nøjes med følgende: Hvor er det dejligt at opleve kursister og prøvedeltagere, hvor man virkelig kan se, at træningen har båret frugt.

Så var der også lanceret Sydkystens Hundeskoles Hundepris. Prisen blev godkendt i bestyrelsen først i december og offentliggjort i en nyhedsmail den 7. december. Der var nedsat en dommerkomité bestående af formand, næstformand og repræsentant for instruktørerne: mig selv, Christina og Anita.

Der er kommet rigtigt mange gode forslag, og – indrømmet, til min egen meget store forbavselse - forslag som gjorde, at jeg selv blev inhabil og måtte overlade opgaven til Christina og Anita. Uddelegering kan være svært, men i denne situation må jeg sige, at sagen var de allerbedste hænder. Som læserne af indlægget om årets sidste blog øverst véd, er Christina og Anita to af de personer, jeg sætter allerhøjest, og jeg var bare helt sikker på, at de ville træffe nogle gode beslutninger.

De tre prismodtagere blev:
  • Anja Christiansen
  • DKK’s rallyudvalg
  • Thomas Ingvorsen
Det er med meget stort glæde og stolthed at jeg sammen med Johanna og Pia Hansen-Schwartz har modtaget prisen. Begrundelsen var:

”Vi har valgt at give en samlet pris til DKK’s rallyudvalg – Johanna Allanach, Paul Lysholdt og Pia Hansen- Schwartz. Begrundelsen er at de i fællesskab har fået løftet rallysporten i Danmark op på et niveau, der gør at rally nu bliver betragtet som en seriøs hundesport. De er alle kompetente rallydommere og bruger timer på at arrangere og dømme prøver.

Hver for sig gør de tre personer sig også gældende i hundeverdenen:

Johanna som engageret og idérig underviser og deltager i både rally, LP og ikke mindst freestyle, hvor hun har opnået flotte resultater.

Paul er i en indstilling nævnt som ”Mister Sydkystens Hundeskole”, og der er jo ingen tvivl om, at det er takket være ham og hans entusiasme, at hundeskolen er blevet til det, den er. Paul er en dygtig underviser i både rally og LP, og gør et kæmpe stykke arbejde med træningen af sine egne hunde.

Pia yder et stort stykke arbejde i DKK’s Kreds 4, både som næstformand og underviser. Hun organiserede på fornemmeste vis DM i rally og LP i august 2014 – et arbejde hun høstede mange roser for.”

Det er en gave at
  • få lov at dømme en rallyprøve den 31. december,
  • dømme ring om ring med et sine store idoler som træner og dommer,
  • være en del af et succesfuldt arrangement, som Sydkystens Hundeskole har gjort til en fast tradition,
  • få lov til at være sammen med en masse dejlige hundemennesker
  • og så modtage en pris med begrundelse fra to af de skønneste mennesker jeg kender
For mig kan et år ikke slutte meget bedre.

Ingen kommentarer: