mandag den 24. oktober 2016

Nose Work træningJeg ryddede bilen for rallyudstyr efter gårsdagens Rallyinstruktøruddannelse, og fandt de lækre økologiske brunchpølser fra Irma, som hundene (også) er vilde med. Jeg fandt et låg og tre mindre æsker i Nose Work kassen og lagde 2 godbidder ved hver, to forskellige steder på terrasserne, 6 ud af 8 lidt oppe. Måske et stort spring i forhold til første runde i køkkenet, men det viste sig ikke at være noget problem for hundene.


Først Max, så Megan, så Max igen og til sidst Lille Bjørn – som var gået med Kirsten i køkkenet, men hurtigt opdagede at der var mere spændende ting i gang udenfor :-)

Det er sjovt at se, hvor forskelligt de tre hunde arbejder, både hvad angår intensitet og systematik.


Max går systematisk frem og gør så vidt muligt det enkelte område helt færdigt før han går videre. Det er fantastisk at se hvordan han fanger duften oppefra og kommer frem til alle de høje på en kontrolleret måde.Megans tilgang er mere utålmodig, når hun har fundet én et sted går hun hurtigt videre, men når hun så vender tilbage går hun mere systematisk frem, som om hun véd, at der er én til, og hun fandt dem alle, selvom den sidste tog lidt mere tid.


Lille Bjørns stil ligger tættere op af Max’, men på et tidspunkt, da han kun manglede en, gik han i stå og kiggede på mig efter hjælp. Et lille håndtegn og han søgte videre og fandt hurtigt den sidste.

Som man kan se på et par af billederne, har det ikke generet mig at lægge nogen af pølsestumperne på kanten af potter med krydderurter.

Ingen kommentarer: