lørdag den 29. oktober 2016

Træning som doping – eller Nose Work for alle

Foto: Tina Hougaard-Nielsen

I eftermiddags var Megan og jeg på 4. runde af Nose Work begynderholdet hos Tina Hougaard-Nielsen (FuzzyAnimals), desværre også sidste gang for os, da vi ikke kan komme til den sidste runde.

Vi kom lidt sent i gang med træningen, fordi vi skulle snakke (!!!) om bl.a. uofficiel prøve, fortsætterkurser og julesøg – jeg blev vist fristet til at tilmelde alle tre hunde :-) Det ville være dejligt at få testet Lille Bjørn og Max også, for de gennemfører den samme træning som Megan, bare på hjemmefronten.

Træningen var mest udendørs i det dejlige solskinsvejr, og der skulle søges på en stabel sten, en anhænger og en traktor (i laden).

Det er virkelig fascinerende at se hundene arbejde med næserne. De fire hunde havde forskellige tilgange til arbejdet, nogle skulle hjælpes lidt mere end andre, nogle skulle lige opdage, at man skulle op for at finde gufferne, men alle udviklede sig tydeligt i løbet af træningen.

Det var første gang uden kasser med Megan, og det var bestemt ikke noget problem.

Foto: Tina Hougaard-Nielsen

Hun fandt hurtigt ud af at søge højt også, tog nogle ”afstikkere”, som mest var for at få fært og kom det hele igennem.

Foto: Tina Hougaard-Nielsen

Det andet søg - på traileren – var endnu mere fokuseret, og selvom traktorsøget var i en lade med mange distraktioner, var hun også meget fokuseret på opgaven dér.

Nose Work er uden tvivl noget for alle hunde, og jeg er superglad for, at jeg valgte at tage Megan med, og opleve hendes fortsatte glæde ved at arbejde og hendes fokus og iver.

Der var en del pølsestykker til over, så da jeg kom hjem blev det til tre søg i et rodeområde på bagsiden af huset.


Lille Bjørn, Max og Megan fik hver deres søg, og det var en fornøjelse at se alle tre arbejde rigtigt flot. Jeg havde det virkelig godt under både træningen hos Tina og hjemme i haven.


Det føles bare godt helt ind i hjertet at se alle hundene arbejde med noget, de er skabt til, og hvor vi som førere bare skal sørge for et fornuftigt setup, så klarer hundene resten og har en fest med det.

Endelig vil jeg sige tusind tak til Tina for et skønt kursusforløb. Det har været veltilrettelagt, Facebook-gruppen er blevet opdateret med hjemmeopgaver, så vi, der ikke har været med hver gang, kunne være opdaterede og træne korrekt videre. Og først og fremmest har træningsseancerne været veltilrettelagte og vi har fået god feedback og masser af viden.

Jeg glæder mig til at deltage på kommende hold hos Tina og jeg vil naturligvis varmt anbefale hende som instruktør. Hun er dygtig, entusiastisk, meget vidende, god til både teori og praksis, og har skabt en fantastisk stemning på holdet.

Ingen kommentarer: