fredag den 28. oktober 2016

Nostalgi og realisme

Max, Osseau, Megan, Django, Lille Bjørn

Anita og jeg havde aftalt at mødes til træning i eftermiddags 15- 17 i Stestrup WorkingPaws, som er en skøn hal at træne i. Vi havde begge taget hele flokken med, og det gav anledning til ovenstående foto i det dejlige indhegnede træningsområde udenfor hallen. Fra venstre er det Max (5 år 4 mdr), Osseau (9 år 5 mdr), Megan (13 år 4 mdr), Django (12 år 3 mdr), Lille Bjørn (9 år 7 mdr), i alt 50 hundeår og uendeligt mange glade minder.

Vi blev lidt nostalgiske, da vi talte om Charlottes Pepino, der netop er død (11 år og 9 mdr), for det var hende, der lokkede mig til rallytræning med Megan tilbage i 2007, hvor jeg mødte Anita og Django.

I dag var det primært de unge hunde der var i fokus: Osseau og Max.

Med Max skulle jeg vise mit nye FS-program. Der er bestemt potentiale i det, men jeg talte om mine overvejelser om prøven på næste lørdag og om evt. at anvende programmet dér. Konklusionen var helt klar: Hold fast i det nuværende korte program. Det nye er næsten 1 minut længere, der er nogle sekvenser, som ikke er særligt godt indarbejdede, og de skal bare være meget bedre på plads, før jeg tager dem med til en prøve. Så til allersidst gik jeg det gamle program, bare for at få genopfrisket det, og det føltes ret godt. Det er godt at Anita kan få mine mere flyvske tanker justeret og bragt tilbage til den virkelig verden :-)

HTM-programmet var jeg også ret tilfreds med. Jeg kan mærke at der er overskud til, uden at slække på opmærksomheden overfor Max, at komme lidt flere detaljer på showdelen, følge musikken bedre, lege lidt med samle op delen, time nogle overgange bedre. Der var nogle momenter, der ikke fungerede (i begge programmer), jeg skal virkelig passe på med tonefaldet, så det bliver det lette toneflad, som Max har brug for.

En del af den sidste halve time brugte vi på de gamle hunde, som alle skulle arbejde med rallymomenter. Det er i praksis mental træning af mig, for både Lille Bjørn og Megan går fantastisk, jeg skal bare lige genopfriske nogle kommandoer, time opvarmningen og gå i gang. Megan benyttede lige lejligheden til at snuppe resten af Anitas ostegodbidder fra bordet ..., hun er bestemt ikke faldet af på den!

Til allersidst skulle Anita se, hvor langt Max og jeg var kommet med bakke rundt om fører, og med lidt råd om, hvor jeg skulle give godbidderne, fik vi en næsten fuld 360 grader. Det skal nok blive rigtigt godt og Max synes det ser sjovt :-)

Jeg føler mig helt klar til HTM/FS næste lørdag og rally med alle tre hunde næste søndag.

Det var (igen) nogle fantastiske timer. Tiden fløj afsted, vi fik givet og modtaget feedback, og alle fem hunde havde en god eftermiddag.

En skøn måde at starte weekenden på!

Ingen kommentarer: