søndag den 11. februar 2018

Rally med et smil

11. februar 2017

Om to dage er det to år siden at Max debuterede i rally championklasse.

Det er præcis et år siden Lille Bjørn debuterede i klassen.

I dag havde Sydkystens Hundeskoles igen en dobbelt rallyprøve i februar, igen med Anita og Conni som dommere, og jeg havde tilmeldt Lille Bjørn og Max til begge prøver.

Den store forskel i forhold til 2016 og 2017 var min mentale tilstand. Jeg var totalt afslappet og cool, og jeg havde som fokus at smile udvendigt og indvendigt til alle prøverne. Jeg har trænet det intensivt i lang tid, og jeg bliver bedre og bedre til det.

Liv og Mango (foto: Conni Hansen)

Jeg blev mindet om det mentale fokus, da jeg skrev med Liv i går. Hun skulle debutere med Mango i dag (de snuppede da lige et certifikat!), og jeg skrev til hende ”jeg skal op fire gange med kæmpestort smil udenpå og indeni 😊”

Kort om dagens fire prøver:
  • Max startede som nr. 3 ud af 15 hos Anita. Han var lidt fraværende i skilt 2 (360 grader til højre), som vi måtte lave om, men derudover var der kun 2 x 1. Jeg talte med Anita om det da vi luftede hunde til allersidst, og jeg fik stor ros for førerarbejdet. Jeg kunne i gamle dage være blevet en anelse irriteret over at miste en så enkel øvelse, men ikke i dag. Superflot arbejde af Max. 95 point og 4.v.
  • Lille Bjørn var oppe lidt længere oppe i rækken. Skift side bagved måtte vi lave om, sit under gange måtte vi også lave om, og så skete der underlige ting ved dobbeltspringet, hvor Lille Bjørn ikke ville springe, og jeg blokerede osv. Men bundlinjen var minus 10. Og så var der 5 1’ere. Lille Bjørn var fint på, ordentligt varmet op, men lidt overfrisk. Det skal jeg arbejde med. Hans attitude er den allerbedste! 79 point og 9.v.
Foto: Conni Hansen

  • Conni havde lavet en bane med 16-18 kegler, 3 sitter og en stå, fint flow. Max var ret utryg i starten, men jeg holdt kontakten, og det gik bedre og bedre undervejs, Banen føltes lang, men det er lige Max med de lange stræk uden stationære elementer. Der var kun bakke væk fra fører der drillede, typisk når han dæmper: han satte sig første gang, og i ommeren var han lige ved, med gjorde det ikke. Vi endte med 1x3 og 6x1 = 91 point og 4. v.
  • Lille Bjørn gik rigtigt godt, men dobbeltspring ro drillede både i første og andet forsøg. Derudover mistede vi to ommere og 1 x langsom reaktion. 80 point og 9.v. Han arbejdede virkeligt godt, formentlig den bedste attitude ved dagens fire prøver
Præmier til alle (foto: Conni Hansen)

Rosetter (foto: Conni Hansen)

Udover at være meget tilfreds med hundenes (og min egen) indsats ved dagens prøver, var jeg også ualmindeligt tilfreds med selve arrangementet. Som deltager om eftermiddagen og sekretær om eftermiddagen kunne jeg følge meget bedre med, end når jeg dømmer, og det var ikke dumt. Hold da op en masse positive tilbagemeldinger om selve arrangementet, dommerne, det administrative, pokalerne, rosetterne, præmierne mv. Det er RET fedt at være en del af!

Der var mange flotte resultater. Jeg vil nævne et enkelt: Margaretha Nilsson og Chippen fik deres DKRLCH, så nu er alle hendes fire hunde danske rally champions, sejt! Hun har også tilbudt at komme til Svalövs Brukshundklubb på søndag, hvor Amanda og jeg skal op på søndag. For at støtte os og for at introducere os til skiltene i fortsättningsklass. Jeg har naturligvis sagt ja tak, og ser frem til nogle sjove prøver i Sverige. Og ambitioner om at gå videre i svensk rally.

Ingen kommentarer: