fredag den 8. marts 2019

Lille Bjørn 12 år

Lille Bjørn 28. december 2016 :-) (foto: Grafiko.dk)

I morgen bliver Lille Bjørn 12 år, det er næsten ikke til at fatte, at han allerede er ved at være en ældre herre.

Hvad er der sket siden han blev 11 år?

Ikke så lidt? Faktisk blev jeg selv lidt overrasket over, hvor aktiv han har været det sidste år.

På rallyfrontener det blevet til 30 prøver. I Sverige har han fået titlerne RLD-N (SE) RLD-F (SE). I juniorklasse er det blevet til 14 prøver og Mathilde har gjort ham til RJM, nr. 7 ved DM og nr. 5 til Årets Hund. Jeg har gået til 11 danske prøver med ham, og det er ikke blevet til de store resultater, men vi blev nr. 2 i Nakskov 28.4.2018 med 93 point.

På HTM-fronten har han været en superstjerne.. Han har været oppe 11 gange og bestået 9. Han har vundet 5 gange, er blevet nr. 2 3 gange, nr. 3 2 gange og nr. 4 1 gang, ikke dårligt. Det har også givet et læs titler: 24.3.2018 HTM1, 2.6.2018 HTM2 og 9.9.2018 HTM2HIF18 og ÅHHTM218. De to gange vi ikke bestod, var den første af to prøver i Sverige, hvor han senere på dagen bestod klasse 2, og vores debut i HTM3 den 20.10.2018 på Samsø, som også blev vores eneste start i klassen.

Hvad er planerne det kommende år?

Jeg må erkende, at Lille Bjørn ikke er helt ung længere, selvom det er svært … Han er helt døv, og ikke så agil længere. Men det, der trækker den rigtige vej er hans fantastiske motivation, han vil så gerne lave noget, og hans energi er uovertruffen, når vi træner og konkurrerer.

I HTM er vi begyndt i seniorklasse i erkendelse af, at et godt HTM3-program med en døv hund er lidt op ad bakke. Vi hygger os i seniorklassen, og brillerede senest 17.2.2019 med at gå til When I’m 64, fordi jeg havde lagt den forkerte musik på USB ‘en, og vi bestod alligevel. 6.4.2019 er officielt afdansningsbal, men man ved aldrig med den fører  På rallyfronten har Mathilde til min store glæde sagt ja til at prøve at kvalificere Lille Bjørn til DM og Årets Hund igen i år. Han er også tilmeldt nogle få prøver med mig, fordi det er så sjovt at gå med ham. 4 danske og 3 svenske, for han skal da prøve at gå Mästarklass i Sverige også.

Hvad bliver det ellers til? Måske lidt Nose Work, som han jo også er dygtig til, så det vil jeg bestemt ikke udelukke. Først og fremmest vil jeg glæde mig over at Lille Bjørn i en trods alt ganske pæn alder, stadig er ganske fit for fight, gerne vil arbejde og som det altid er sjovt at gå til prøve med. Så længe vi hygger os med det, bliver vi ved.

Stort, stort tillykke til verdens allerbedste Lille Bjørn!

Ingen kommentarer: