fredag den 22. marts 2019

Rallymanifestet


Rally er en hundesport hvor ”Der bliver lagt vægt på samarbejdet mellem hund og fører både under de enkelte øvelser og på vejen mellem øvelserne”.

Det er dig som fører der suverænt har besluttet, at deltage i rallyprøver med din hund.

Husk, at et smil kan lette presset på dig selv og dine omgivelser gevaldigt.

Det er din fornemmeste opgave at støtte din hund på den bedst tænkelige måde før, under og efter prøven.

Det er din opgave, at sikre at din hund logrer med halen.

Hvis din hund gør noget, som du havde forventet, er det fordi du har trænet den godt, hunden skal roses og du må rose dig selv.

Hvis din hund gør noget, som du ikke havde forventet, er det fordi, du ikke har trænet det godt nok, hunden skal støttes, og du må notere det som punkt til fremtidig træning.

Du er inviteret til at deltage i prøven og arrangøren gør det så godt som muligt, for at det skal blive en god dag for alle. Hvis der er noget, du er særlig tilfreds med, så husk at anerkende det.

Hvis der er noget, du ikke er tilfreds med, så overvej om det er værd at sige, eller om ”pyt” er en mere brugbar reaktion.

Hvis det er værd at sige, så gør det på en stille og rolig måde, gerne konstruktivt og husk at smile.

Dommerens opgave er at bedømme, om du og din hund lever op til reglerne, og trække i point, hvis det er det, der står i reglerne.

Dommeren er ALDRIG ude på at genere dig, hun/han vil dig det bedste, men de skal notere fejl.

Dommeren er kun et menneske, og kan tage fejl.

Dommeren giver dig feedback lige efter prøven, når din puls kører på sit højeste, og du er allermest sårbar – husk at smile til dommeren, det letter presset.

Dommerens afgørelse er inappellabel, så hvis du ikke er enig, så sig det på en pæn måde (eller lad være!), du skal ikke diskutere, hvis dommeren ikke ønsker det.

Når dagen er omme, så tænk den igennem, og hvis du ikke har levet op til manifestet, så prøv at gøre det bedre næste gang – der kommer altid en rallyprøve til 😊

Ingen kommentarer: