søndag den 6. juni 2021

En hård weekend


Hundene synes at det har været en LIDT hård weekend, så de trængte til at slappe af til aften ❤️ 

Banegennemgang championklasse

I går morges gik turen til arealet uden for Vipperødhallen, hvor Islandsk Fårehundeklub holdt sin traditionelle rallyprøve, denne gang som kvalifikation til Årets Hund. Jeg nød rigtigt meget at være afsted som deltager og ikke andet 😉 

Prøven var naturligvis perfekt arrangeret, Annie Larsen og Co. har helt styr på det 😉 

Otto var oppe som nr. 3 af 17 i begynderklasse, og gik fantastisk. Fuldt fokus og vi var i boblen! Ved tredjesidst skilt fik jeg lavet noget rod med linen, som røg mellem hans ben, og det kostede lidt point, men for hulen en fed fornemmelse jeg havde med ham igen igen. 

Som altid er weekendens prøver blevet gransket nøje, og vendt med baglandet og jeg er meget tilfreds, både med gennemførelsen og læringen. Jeg vil citere en enkelte tilbagemelding: 

”Fornøjelse at se dig og Otto i dag🤩 sikken en samhørighed 🥰 Du ser også dejligt afslappet ud, når I går sammen.” 

Det er præcis hvad jeg har drømt om, og jeg er så tilfreds. 

Max var oppe som nr. 1 af mange i championklassen. Conni havde lavet en fed bane, hvor starten var dobbelt 8-tal med sideskift, 8-tal, 8-tal med sideskift og fristende 8-tal … 

Max smuttede inden vi kom ind på banen, jeg troede det var for at hilse på Conni, men det var sådan lidt halvhjertet og han kom da jeg kaldte og jeg grinte af det (!). 

Han var lidt fraværende i starten, var det duften fra det fristende 8-tal? men ellers var vi straks i boblen.

Max gik fantastisk. Vi måtte lave 3-sidestep til venstre om, hans bagpartsbevægelse var om ikke perfekt så meget bedre, og det er også noget af det vi har trænet. Desværre havde han nået at sætte sig begge gange inden det første sidestep, øv, og det var så det. 

Otto blev 8. vinder med 96 point, og Max 12. vinder med 84 point..

Jeg havde fået lov til at starte først i championklasse, så jeg kunne tage af sted direkte efter.

Der var situationer hvor jeg tænkte, at jeg havde udviklet mig meget. Situationer hvor jeg ville være kommet ud af balance … i gamle dage. Som en god sparringpartner bemærkede: "Og fedt at læse at du har kunnet grine af ting der tidligere har fyldt og irriteret ❤️" 

Jeg var hjemme for en hurtigt vending og så gik turen videre til Oxie og svenskerne, hvor vi skulle fejre Frasses 7-års fødselsdag. Otto kom med, mens Max blev hjemme, han er ikke SÅ vild med højlydte børn. 

I dag gik turen til Gribskolen i Græsted med Max, hvor Nose Work Sjælland havde arrangeret en NW2-prøve. 

Det er min anden NW-prøve hos dem, og der er masser af lovord herfra for et topprofessionelt arrangement. 

Max startede med køretøjssøg, der var lidt slinger før vi kom i gang (typisk Max 😊) og så begyndte han ellers at arbejde. Første markering godkendt og korrekt. 

Og så arbejdede vi videre indtil tiden løb ud, uden at finde den anden kilde. 

Max var godt på, og der er intet jeg ville have gjort anderledes. 

Udesøget, igen noget snus i starten i et MEGET fristende underlag, men så gik han i gang. Max arbejdede på et område, jeg valgte til sidst at sætte ham på fra den anden siden, men tiden løb ud. 

Max VAR på sporet, men fik ikke markeret ordentligt, OK og meget godkendt. 

Udsigt, da jeg ventede på indesøget, flot Hestekastanje

Efter frokostpausen startede vi med indesøg. Igen lidt snus inden søget startede, men så kom han i gang og fik arbejdet lidt i det, som viste sig at være det rigtige område, men jeg endte med at godkende en markering en del fra kilden. Max fik lov at arbejde efter fejlmarkeringen, og fik den flotteste markering af den ene kilde. 

Beholdersøget, flyvende start og klar markering, men ak, det var en forstyrrelsesduft (får eller hest). 

Hvad skal jeg sige andet end at det har vi åbenbart ikke trænet på. 

Max kan jeg ikke udsætte noget på. Han knoklede på, og det var superhyggeligt at have en alene dag med ham. Vi endte som nr. 33 af 33 med 12½ point. Det har jeg ingen problemer med, for som man kan se af ovenstående, så er jeg meget tilfreds med både Max’ og min egen indsats ved dagens prøve. 

Vi fik ikke så mange point, men vi gjorde det så godt vi kunne. Der var ingen der fik 1. pr. i dag, og pointene var ganske beskedne over en bred kam. 

For mig er det ren bonusinformation, det var ikke bare Max og mig, der syntes det var svært i dag, det VAR svært for rigtigt mange. 

Jeg citerer en god ven: 

”Hold da op, det lyder som om det har været virkelig svært. Selvom du blev sidst med 12,5 får du alligevel en førstepræmie herfra for din dejlige måde at håndtere det på, ingen dumme undskyldninger eller bebrejdelser ingenting du ville ønske du havde gjort anderledes, men bare “så har vi prøvet det med”. 

Topkarakter for det👏🤩❤️💪” 

Tak, for det er hvad jeg har arbejdet for!

Ingen kommentarer: